Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Το 2ο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στα Βασιλικά


Γαστρονομική πανδαισία με νοστιμιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας στο 3ο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων Βασιλικών, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11.30 π.μ έως αργά το απόγευμα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά στον ίδιο χώρο.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συνταγές που θα επιμεληθούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου και γυναίκες της Κοινότητας Βασιλικών, στο πλαίσιο επίδειξης μαγειρικών κατασκευών με βάση το Αίγειο και Πρόβειο κρέας και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Παράλληλα από τις 11 το πρωί στις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ και με πρωτοβουλία του Anatoli Greek Honey,  τα μικρά παιδιά θα συγκεντρωθούν στο χώρο της εξέδρας από την ψυχαγωγική Ομάδα JINXS, όπου θα ψυχαγωγηθούν για περισσότερες από τρεις ώρες με κλόουν, χορούς, Face painting και άφθονο χορό και τραγούδι. Στα παιδιά θα μοιραστούν επίσης πολλά δωράκια και γλυκίσματα με μέλι!

Στις μαγειρικές παρουσιάσεις:

⇒   Γυναίκες του Κ.Α.Π.Η Βασιλικών θα παρουσιάσουν το ξακουστό «Βουλοτό».

⇒   Το Σωματείο Ποντίων  «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης θα ετοιμάσει για όλους την Ποντιακή σούπα «Πορτς» με γίδα και λαχανικά.

⇒  Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Δήμου Θέρμης «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα ετοιμάσει κατσίκι και κοντοσούβλι, γαλατόπιτα  και στριφτόπιτα με προϊόντα Βασιλικών.

⇒  Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λακκιάς θα προσφέρει κρεμμυδόπιτα και κρεατόπιτα.

⇒ Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδίου θα μαγειρέψουν το «φρικασέ».

Κρεοπώλες των Βασιλικών θα δείξουν την παρασκευή του παραδοσιακού  λουκάνικου Βασιλικών, ενώ γυναίκες της Κοινότητας θα μαγειρέψουν το αιγοπρόβειο κρέας σε διάφορες εκδοχές, με πατάτες, με μελιτζάνες και με κριθαράκι.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί στο χώρο του Φεστιβάλ θα στηθεί το γνωστό «κουρμπάνι».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εν Βασιλικοίς Ευαγγελία Κούσα θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Η Γεωργία και η Κτηνοτροφία στην κοιλάδα του Ανθεμούντα”.

Οι Κοινότητες Αγίου Αντωνίου και Αγίας Παρασκευής σε ειδικό stand θα παρουσιάσουν  το γνωστό Περέκ και λιχουδιές με βάση το σπανάκι αντίστοιχα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Κοινότητας Βασιλικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Θέρμης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Δ.Ε Βασιλικών.

Παράλληλα όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα πάρουν μέρος στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και θα τους συνοδεύει ορχήστρα δημοτικών τραγουδιών, με τη συμμετοχή ποντιακής λύρας.

Την ομαλή διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων θα υποστηρίξει η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Παράρτημα Λιβαδίου.

Στην εκδήλωση θα συνδράμει και το Συμβούλιο Νέων Βασιλικών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ