Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Μητέρα ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί με χρηματικό αντάλλαγμα, τον μελλοντικό δολοφόνο της


Τραγικό τέλος από τον άντρα της, τον οποίο παντρεύτηκε με το ζόρι βρήκε μια νεαρή.

Σε έναν χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε μια 40χρονη γυναίκα στην Αυστραλία, επειδή ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί έναν άνδρα, ο οποίος την δολοφόνησε.

Η 40χρονη Sakina Muhammad Jan κρίθηκε ένοχη, σύμφωνα με τους νόμους περί καταναγκαστικού γάμου της χώρας. Η γυναίκα εξανάγκασε την κόρη της Ruqia Haidari να παντρευτεί τον 26χρονο Mohammad Ali Halimi το 2019 παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα μικρό χρηματικό ποσό. Έξι εβδομάδες μετά τον γάμο, ο γαμπρός της σκότωσε την κόρη της και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η γυναίκα είναι Αφγανή πρόσφυγας που ξέφυγε από τους Ταλιμπάν κι έφτασε στην Αυστραλία με τα πέντε παιδιά της το 2013. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι όλα αυτά τα χρόνια θρηνεί για τον θάνατο της κόρης της και είναι αθώα.

Η κόρη της, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο είχε αναγκαστεί πρώτη φορά να συνάψει ανεπίσημο θρησκευτικό γάμο σε ηλικία 15 ετών. Ο γάμος αυτός έληξε μετά από δύο χρόνια και η νεαρή γυναίκα δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί μέχρι τα 27 ή τα 28 της χρόνια. Μάλιστα ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές της και να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Η μητέρα της, πιστεύοντας ότι ενεργούσε για το συμφέρον της κόρης της, αγνόησε τις επιθυμίες της. Η κοπέλα υπέφερε στον γάμο της. Μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο σύζυγός της ήταν βίαιος και κακοποιούσε τη σύζυγό του για να αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ