Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Βρήκε ένα παλιό βιολί στη σοφίτα του και το πούλησε για ένα ιλιγγιώδες ποσό: Η σχέση του οργάνου με τον Τιτανικό


Σε μια απίστευτη ανακάλυψη προχώρησε ένας ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αγγλία το 2006. Ψάχνοντας τα περιεχόμενα της σοφίτας του το μακρινό 2006, βρήκε το σπάνιο αντικείμενο, ένα βιολί που ανήκε στον Wallace Hartley, σύμφωνα με το History.

Ο Wallace Hartley ήταν ο διευθυντή της ορχήστρας του Τιτανικού, πριν βυθιστεί στον Ατλαντικό στις 15 Απριλίου 1912. Ο ίδιος πέθανε κατά τη βύθιση του πλοίου, μαζί με περίπου 1.500 άλλα άτομα, στα σύνολο 2.200 μέλη του πληρώματος και των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη.

Ο Χάρτλεϊ εντοπίστηκε από διασώστες που έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τη βύθιση, με ένα σωσίβιο, στη μέση του παγωμένου ωκεανού. Το βιολί ήταν μέσα στην προστατευτική του θήκη και δεμένο πάνω του και είχε χαραγμένα τα αρχικά «W.H.H». Οι διασώστες κατάφεραν να πάρουν το σώμα και το βιολί του και να το παραδώσουν πίσω στην αρραβωνιαστικιά του Μαρία Ρόμπινσον, στην Αγγλία.

Η Ρόμπινσον το κράτησε για αρκετό καιρό και μάλλον φαίνεται να πέρασε από πολλά χέρια πριν καταλήξει ξεχασμένο σε κάποια σοφίτα στην Αγγλία..

Τελικά, το βιολί πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Η πώληση σημείωσε ρεκόρ για τα αντικείμενα από τον Τιτανικό. Αργότερα παρουσιάστηκε και στο Μουσείο Τιτανικού στο Μιζούρι και το Τενεσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ