Διατηρημένο από τον μόνιμο παγετό της περιοχής, το νεαρό άλογο δεν έφερε σημάδια εξωτερικής ζημιάς, διατηρώντας το δέρμα, την ουρά, τις οπλές, ακόμη και τις τρίχες στα πόδια, το κεφάλι και άλλα μέρη του σώματός του. Η ανακάλυψη έγινε το 2019 και αποτελεί ένα σημαντικό εύρημα.
Σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη, μια ομάδα επιστημόνων εξήγαγε με επιτυχία αίμα από ένα άλογο ηλικίας 42.000 ετών, τα λείψανα του οποίου ανακαλύφθηκαν στον κρατήρα Batagaika της Σιβηρίας. .
Τα σχεδόν άθικτα λείψανα του αλόγου ανακαλύφθηκαν τον περασμένο Αύγουστο από κυνηγούς χαυλιόδοντων μαμούθ. Διατηρημένο από τον μόνιμο παγετό της περιοχής, το νεαρό άλογο δεν έφερε σημάδια εξωτερικής ζημιάς, διατηρώντας το δέρμα, την ουρά, τις οπλές, ακόμη και τις τρίχες στα πόδια, το κεφάλι και άλλα μέρη του σώματός του. Η κατάσταση του αλόγου το καθιστά ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ζώα της Εποχής των Παγετώνων που έχουν βρεθεί ποτέ.
Ερευνητές από το Βορειοανατολικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας και το Νοτιοκορεατικό Ίδρυμα Ερευνών Βιοτεχνολογίας Sooam έχουν αναλάβει την ηγεσία αυτού του πρωτοποριακού έργου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Siberian Times, η ομάδα απέσπασε με επιτυχία αίμα και ούρα από το δείγμα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες κλωνοποίησης. Πρωταρχικός στόχος είναι να αναπτυχθούν βιώσιμα κύτταρα από τον ιστό του πουλάριου, ένα δύσκολο έργο που μέχρι στιγμής έχει δει περισσότερες από 20 αποτυχημένες προσπάθειες.
Η εξαιρετική διατήρηση του πουλάριου επεκτείνεται και στα μαλλιά του, επιτρέποντας στους επιστήμονες να προσδιορίσουν το χρώμα των εξαφανισμένων αλόγων της εποχής του Πλειστόκαινου. Σε συνέντευξή του στον Gianluca Mezzofiore του CNN, ο Grigoryev αποκάλυψε ότι το πουλάρι είχε σώμα στο χρώμα του καφέ και μαύρη ουρά και χαίτη.
Η ομάδα συνεχίζει τις προσπάθειές της, η επιστημονική κοινότητα και ο κόσμος γενικότερα αναμένουν με αγωνία τις περαιτέρω εξελίξεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ