Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ανοίγει η αυλαία του κορυφαίου διεθνή ιππικού αγώνα IPPOS SPRING TOUR 2024 στη Θεσσαλονίκη


Όλα είναι έτοιμα στις υπερσύγχρονες, πανέμορφες ιππικές εγκαταστάσεις του Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης για την έναρξη του διεθνή αγώνα IPPOS SPRING TOUR 2024.

Σε δύο γεμάτα τετραήμερα - από τις 9 έως τις 12 και από τις 16 έως 19 Μαΐου – 150 ιππείς και 240 άλογα από 15 χώρες θα χαρίσουν ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα ιππικό θέαμα υψηλού επιπέδου στο  Ippos Club.

Είναι η δεύτερη η χρονιά που φιλοξενείται στη Νέα Ραιδεστό αγώνας αυτού του βεληνεκούς με αποκορύφωμα τις κατηγορίες CSI2*, CSI1*, CSIYH1*, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν τα προσεχή χρόνια η διοργάνωση να αναρριχηθεί ακόμα πιο ψηλά στο διεθνές στερέωμα.

Οι συμμετοχές στο IPPOS SPRING TOUR 2024 προέρχονται από τις εξής χώρες: Βόρεια Μακεδονία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (αποκλειστικά στο δεύτερο τετραήμερο), Ιταλία, Κύπρο, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία και φυσικά από την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τέσσερις κατηγορίες που δίνουν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ τα έπαθλα που προσφέρονται στους νικητές ανέρχονται σε 174.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα τα διεκδικήσουν, ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον περσινό νικητή της κατηγορίας CSI2* Γάλλο Μπενζαμάν Πλαντάντ, στον έμπειρο Βούλγαρο Ίβο Μπόνεφ και στον Ιταλό Ρομπέρτο Πρεβιτάλι. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν η Καίτη Λασκαρίδη, ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος και ο πολύπειρος Αλέξανδρος Φουρλής.

O Πρεβιτάλι έρχεται στην Ελλάδα με τις δάφνες από την πρόσφατη δεύτερη θέση στο Doha Grand Prix CSI2* με τον Come on Semilly.  Ο Ιταλός στο παλμαρέ του μετρά και μια σημαντική νίκη το 2023 το GP της Βαλένθια.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, η Άννα Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτρια του Ippos Club, η οποία, μάλιστα θα αγωνιστεί στην κατηγορία CSI2*, εμφανίστηκε σίγουρη για την επιτυχία της διοργάνωσης:

«Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στο Ippos Spring Tour 2024. Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα που διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ippos club, στη Θεσσαλονίκη.

Νιώθω πολύ υπερήφανη για όλα τα μέλη της ομάδας της οργανωτικής επιτροπής, τα οποία είμαι βέβαιη ότι για μια ακόμα μια χρονιά θα φέρουν εις πέρας με επιτυχία μια τόσο σημαντική διοργάνωση για την πόλη μας.  

Το Ippos Spring Tour 2024 είναι ένα αθλητικό γεγονός που θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό αγώνα, με συμμετοχή αθλητών αθλητριών από όλα τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όσους και όσες μετέχουν σε αυτή την κορυφαία ιππική διοργάνωση!».

Το IPPOS SPRING TOUR υπόσχεται να προσφέρει δύο συναρπαστικά τετραήμερα, αλλά και  μία ξεχωριστή εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν το υπέροχο άθλημα της ιππασίας και να απολαύσουν όμορφες στιγμές σε έναν άνετο υπαίθριο χώρο για όλη την οικογένεια, απολαμβάνοντας τις μουσικές εκδηλώσεις και τις παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Το Ippos Club, το πιο σύγχρονο ιππικό κέντρο στα Βαλκάνια, περιλαμβάνει 60 μόνιμους στάβλους και άλλους 220 στάβλους φιλοξενίας, τρία υπαίθρια ιπποδρόμια με ειδική άμμο silica από την Ισπανία για τις ανάγκες των επίσημων διοργανώσεων και ένα κλειστό ιπποδρόμιο για την σχολή ιππασίας, καθώς και πολλούς ακόμη βοηθητικούς χώρους, σε συνολική έκταση 151 στρεμμάτων.

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Φθινόπωρο, στις 3-6 Οκτωβρίου και 10-13 Οκτωβρίου, μια ακόμα μεγάλη διεθνή διοργάνωση, το IPPOS CSI AUTUMN TOUR.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων για τα τετραήμερα 9 έως 12 Μαΐου και 16 έως 19 Μαΐου, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ