Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ποια Αγίου Δημητρίου - Σκέψου μόνο τι γίνεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας!


Κάθε φορά που θα ψάχνεις απεγνωσμένα μια θέση πάρκινγκ σε κάποια περιοχή της Θεσσαλονίκης, καλό θα ήταν να θυμάσαι πως υπάρχουν και πιο δύσκολες πίστες.

Τελειώνεις από το γραφείο και κατευθύνεσαι προς το σπίτι σου που βρίσκεται στην μαγευτική Τριανδρία. Ένα τυπικό καθημερινό απόγευμα θα έλεγε κανείς. Όλα καλά στη διαδρομή, μέχρι που φτάνει η στιγμή, που πρέπει να βρεις θέση για να παρκάρεις το όχημά σου. Ξαφνικά ο ουρανός «σκοτεινιάζει» (ή έτσι νομίζεις τουλάχιστον) και αρχίζουν οι ατελείωτοι κύκλοι στους γύρω δρόμους, ταυτόχρονα με τις προσευχές να ξεπαρκάρει κάποιος για να το βάλεις εκεί.

Εκείνη την ώρα μοιάζεις με κυνηγό που έχει βγει έξω και αναζητεί το θήραμά του. Όπου θήραμα βλέπε θέση πάρκινγκ. Όμως, αν στην Τριανδρία ή στη Νεάπολη ή στην περιοχή της Μπότσαρη ή και σε άλλες πολλές γειτονιές της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολη υπόθεση το παρκάρισμα, τότε τι να πουν και οι κάτοικοι του Δελχί της Ινδίας; Εκεί όπου (σύμφωνα με άρθρο του 2019) υπήρχε περίοδος που σκοτωνόταν (κυριολεκτικά) ένας άνθρωπος κάθε μήνα, εξαιτίας τσακωμών για μια θέση παρκαρίσματος.

Το Δελχί είναι η μεγαλύτερη μητρόπολη στην Ινδία από άποψη έκτασης και δεύτερη μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού, μετά το Μουμπάι. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 κατοικούν εκεί περισσότεροι από 21 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ κυκλοφορούν τουλάχιστον 13 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει πρακτικά αυτό όσον αφορά το παρκάρισμα;

Σε παλαιότερη έρευνα της IBM σχετικά με τις χειρότερες πόλεις για παρκάρισμα στον κόσμο, το Νέο Δελχί είχε λάβει στο Parking Pain' score, το μεγαλύτερο σκορ (140) από κάθε άλλο μέρος. Όπως διαβάσαμε σε εκείνη την έρευνα, σχεδόν το 48% των κατοίκων της πόλης είχε λάβει κλήση για παρκάρισμα, την ώρα που σχεδόν έξι στους δέκα κατοίκους είχαν διαπληκτιστεί με κάποιον άλλο, για μια κενή θέση.

Το παρκάρισμα στο Δελχί είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, με αποτέλεσμα ο καθένας να αφήνει το αμάξι του όπου βρει, δημιουργώντας ακόμη και κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τη σοβαρή κατάσταση με το παρκάρισμα στην πρωτεύουσα της Ινδίας την έχει αναγνωρίσει και η κυβέρνηση της χώρας, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί αναμένεται να γίνουν έργα, τα οποία θα διευκολύνουν τους κατοίκους μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Την επόμενη φορά που θα βρίζεις ψάχνοντας για πάρκινγκ στη γειτονιά σου, λοιπόν, να σκέφτεσαι πως υπάρχουν και πιο δύσκολες «πίστες».

Ακόμη κι αυτό που ζεις για να περάσεις την Αγίου Δημητρίου, είναι παιδική χαρά μπροστά σε όσα συμβαίνουν στο Νέο Δελχί της Ινδίας!

Δείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ