Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ποδηλατοβόλτα για παιδιά στον Πολύγυρο


Μια οργανωμένη ποδηλατοβόλτα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, στο πλαίσιο του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα «Πρωτάθλημα Δρόμου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Αντοχής», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στον Πολύγυρο.

Τα παιδιά, που δήλωσαν συμμετοχή, θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στην αυλή του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου με τα ποδήλατα τους και απαραίτητα τα ποδηλατικά τους κράνη. Εκεί θα γίνει μια ενημέρωση σχετικά με την ποδηλατική δράση, τα οφέλη της ποδηλασίας και τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, από εκπαιδευτές οδήγησης του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Χαλκιδικής.

Πρωταρχικός σκοπός είναι να εμφυσήσει στους μικρούς μας φίλους την αγάπη για το ποδήλατο, ως ένα μέσο άσκησης, αλλά και ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών προς το περιβάλλον.

Οι μικροί ποδηλάτες θα κάνουν μια κυκλική διαδρομή επί της οδού Ασκληπιού σε μορφή βόλτας (ήπια ποδηλασία). Κάθε τάξη θα συνοδεύεται από δύο εθελοντές-βοηθούς ποδηλάτες. Στον τερματισμό όλα τα παιδιά θα πάρουν μετάλλιο από την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στον αγωνιστικό χώρο, για να δουν τον τερματισμό των αθλητών, μετά από περίπου 3 ώρες αγωνιστικής ποδηλασίας, που θα συμμετάσχουν στον ποδηλατικό αγώνα «Πρωτάθλημα Δρόμου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Αντοχής».

Τη δράση πραγματοποιεί ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής, με τους Συλλόγους Γονέων & κηδεμόνων του 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Αρωγοί στη δράση αυτή είναι η Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., η Ε.Ο.Π., η ΛΕΦΕΔ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, το Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Χαλκιδικής, το SAFECYCLE4KIDS και οι εθελοντές ποδηλάτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ