Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Πέντε «κόλπα» για να μη σέρνεται ο υπολογιστής σας...


Δώστε μια νέα πνοή στα ταλαιπωρημένα από το χρόνο PCs Οι υπολογιστές με τη πάροδο των χρόνων, επιβραδύνουν τη λειτουργία τους, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα για να τους δώσετε ξανά μια νέα ώθηση.

Από μικρά «πειράγματα» στις ρυθμίσεις, μέχρι την αγορά νέας RAM, υπάρχει αφθονία επιλογών ανάλογα με τον προϋπολογισμό του καθενός.

Έτσι, πριν αποφασίσετε να πετάξετε τον υπολογιστή σας και να προμηθευτείτε ένα νέο, δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις:

1. Εκτελέστε συχνά προγράμματα καθαρισμού (cleanup programs)
Το CCleaner είναι μία καταπληκτική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε τις caches και τα προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.

2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και τα animations
Στα Windows, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το resource-hungry «Aero». Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Personalize». Επιλέξτε την καρτέλα « Window Color» και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή «Enable transparency».

3. Κάνε συχνά χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς
Ιοί και κακόβουλα λογισμικά μπορεί να κολλήσει τον υπολογιστή σας, έτσι είναι καλύτερο να τους εμποδίσετε από την αρχή. Εάν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού προστασίας από ιούς των οποίων οι κοινοποιήσεις είναι τόσο ενοχλητικές όσο ένας ιός, να το απεγκαταστήσετε και να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το Security Essentials λογισμικό προστασίας από ιούς της Microsoft, το οποίο δεν θα σας βομβαρδίζει με διαφημίσεις.

4. Αγοράστε περισσότερη μνήμη RAM
RAM, ή μνήμη τυχαίας προσπέλασης, είναι μια φθηνή και εύκολη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει ένα υποτονικό PC να αισθάνεται και πάλι ολοκαίνουργιο.

5. Κάντε τακτικά restart στον υπολογιστή σας
Όταν αφήνετε τον υπολογιστή σας ανοιχτό συνεχώς, τα προγράμματα μπορούν να καταλήξουν να χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη με την πάροδο του χρόνου από ό,τι χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ