Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2023 . Παραδοσιακά και μελωμένα μελομακάρονα με δεμένο σιρόπι, ελαφρώς τραγανά απέξω και πολύ μαλακά από μέσα. Είναι αρωματικά, με όλα τα μυστικά της γιαγιάς και φτιάχνονται πανεύκολα ακόμη κι αν δεν τα έχετε ξανά φτιάξει!
Υλικά
- Ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι του νες
- Καλαμποκέλαιο 1/2 φλιτζάνι του νες
- Ζαχαρη 1 φλιτζάνι του νες
- Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι 1 φλιτζάνι του νες
- Κονιάκ 1/2 φλιτζάνι του νες
- Ξύσμα Πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- Αλεύρι Μαλακό 8 φλιτζάνια του νες (1 κιλό)
- Σιμιγδάλι Ψιλό 2 φλιτζάνια του νες
- Μπέικιν Πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- Σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γαρίφαλο 1 κουταλάκι του γλυκού
- Κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
Για το σιρόπι
- Μελι 500 γραμμάρια
- Ζαχαρη 1 κιλό
- Νερό 700 ml
- Πορτοκαλι Φλούδα από 1
- Κανελά 2 ξυλάκια
Για το πασπάλισμα
- Καρυδια 350 γραμμάρια περίπου τριμμένα
Αν σκεφτούμε τα Χριστούγεννα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι τα πρώτα γλυκά που έρχονται στο μυαλό μας. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα το 2023, με όλα τα μυστικά της γιαγιάς που τα κάνουν μοναδικά.
Εκτέλεση για τα μελομακάρονα
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαλακό αλεύρι, το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το γαρίφαλο και την κανέλα. Χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με κρύο σιρόπι και αφήνουμε κάθε φορά τα μελομακάρονα να τραβήξουν για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και απολαμβάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ