Εύκολος μεζές για κρασί και για μπίρα
Υλικά για 2 άτομα
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλύνετε τις πατάτες και κάντε τρύπες μερικές φορές με ένα πιρούνι.
Ψήστε τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλτε τες από τον φούρνο.
Αφού κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε ένα κομμάτι, σε οβάλ σχήμα από το πάνω μέρος τους και αφαιρέστε το εσωτερικό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Αφού έχετε μαζέψει τα εσωτερικά της κάθε πατάτας, προσθέστε το βούτυρο και το τυρί φέτα, σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ ώστε να φτιάξετε πουρέ.
Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα.
Όταν το μείγμα γίνει παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι σας.
Το επόμενο βήμα, είναι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αφού έχετε γεμίσει με το μείγμα σας το εσωτερικό της κάθε πατάτας, βάλτε τις και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι οι «κορυφές» να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κορυφή, αλλά και επιπλέον τυρί και τις ψήνετε για ένα λεπτό, πριν τις βγάλετε από τον φούρνο και σερβίρετε.
Υλικά για 2 άτομα
- 4 μεγάλες πατάτες για φούρνο
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ¾ του φλιτζανιού γάλα
- 170 γραμμάρια τυρί φέτα
- ¼ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
- 3 φέτες ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλύνετε τις πατάτες και κάντε τρύπες μερικές φορές με ένα πιρούνι.
Ψήστε τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλτε τες από τον φούρνο.
Αφού κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε ένα κομμάτι, σε οβάλ σχήμα από το πάνω μέρος τους και αφαιρέστε το εσωτερικό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Αφού έχετε μαζέψει τα εσωτερικά της κάθε πατάτας, προσθέστε το βούτυρο και το τυρί φέτα, σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ ώστε να φτιάξετε πουρέ.
Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα.
Όταν το μείγμα γίνει παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι σας.
Το επόμενο βήμα, είναι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αφού έχετε γεμίσει με το μείγμα σας το εσωτερικό της κάθε πατάτας, βάλτε τις και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι οι «κορυφές» να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κορυφή, αλλά και επιπλέον τυρί και τις ψήνετε για ένα λεπτό, πριν τις βγάλετε από τον φούρνο και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ