Με υγρό, σοκολατένιο εσωτερικό και υπέροχη υφή
Υλικά για 4 άτομα
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά και προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας.
Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Εάν τα βάλουμε σε ατομικά φορμάκια, ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το σουφλέ να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψουμε, η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα.
Επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε λίγο το χρόνο ψησίματος, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εάν βγει στέρεα η σοκολάτα μέσα, τότε το σουφλέ θέλει λιγότερο ψήσιμο.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 2 σοκολάτες γάλακτος των 85 γρ.
- 170 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φακελάκια βανίλετα
- 5 αβγά χτυπημένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά.Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά και προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας.
Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Εάν τα βάλουμε σε ατομικά φορμάκια, ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το σουφλέ να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψουμε, η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα.
Επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε λίγο το χρόνο ψησίματος, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εάν βγει στέρεα η σοκολάτα μέσα, τότε το σουφλέ θέλει λιγότερο ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ