Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ο Μαγκριώτης στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων

Επίσκεψη στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός Κος Γιάννης Μαγκριώτης. Κατά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Συλλόγου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα των Ελληνικών Λουτροπόλεων αλλά και για την κατάσταση που βρίσκονται οι Λουτροπόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης και τα μέλη του συλλόγου, ενημέρωσαν αναλυτικά τον πρώην υπουργό για τις επισκέψεις που έχουν πραγματοποιήσει στις Λουτροπόλεις όλης της Ελλάδας και τα συμπεράσματα που έχουν βγάλει. Φλέγων θέμα παραμένει σχετικά με τα λουτρά της Κεντρικής Μακεδονίας η Λουτρόπολη της Νέας Απολλωνίας, αλλά και τα λουτρά της θέρμης που μένουν ανεκμετάλλευτα, ενώ ως πρότυπο ανάπτυξης, θεωρείται η Λουτρόπολη του Λουτρακίου – Πόζαρ. αλλά και άλλες λουτροπόλεις.

Από την πλευρά του ο Κος Μαγκριώτης ρώτησε για την λειτουργία πολλών Λουτροπόλεων, για την πορεία της αναγνώρισης των νερών της κάθε λουτρόπολης και στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα λειτουργίας και το εάν είναι καλύτερο να λειτουργούν κάτω από Δημοτική επίβλεψη του κάθε Δήμου ή να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα γίνουν, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και νέες επισκέψεις σε Λουτροπόλεις, με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη τους, για να ευνοηθούν και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και το να γίνει ο ιαματικός τουρισμός ένας σημαντικός πόλος στη συνείδηση των πολιτών.

Ρεπορτάζ Χρήστος Γιασκουλίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ