Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε ένα φλερτ με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Κέιτ Μίντλετον τον αποκαλεί Μπιγκ Γουίλι, θα κληρονομήσουν περιουσία 6 δισ. λιρών, απαγορεύεται να τους σφίγγεις το χέρι και πολλά άλλα παρόμοια. Διάβασε παρακάτω 46 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις για τη βασιλική βρετανική οικογένεια.
Πρίγκιπας Γουίλιαμ
- Είχε ένα φλερτ με την Σίντι Κρόφορντ όταν ήταν 13 ετών και η μητέρα του είχε καλέσει το σούπερ μόντελ στο παλάτι για τσάι.
- Επίσης, το 2002 η Μπρίτνεϊ Σπίαρς διέδιδε ότι της... κόλλαγε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Σε συνέντευξή της είχε πει πως ότι αντάλλασσαν e-mails και ότι ο πρίγκιπας κανονίζει να τη συναντήσει κάπου από κοντά αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό...
- Ο Γουίλιαμ, πριν πάει στο πανεπιστήμιο επί ένα χρόνο ταξίδευε και εργαζόταν εθελοντικά στη Μπελίζ, τη Χιλή και πολλές άλλες χώρες της Αφρικής. Επίσης, εργάστηκε για μια φάρμα γαλακτοκομικών προϊόντων στην οποία αμειβόταν με 5 δολάρια την ώρα.
- Το 2001 πήγε στο πανεπιστήμιο Σεντ Αντριους. Εκεί γράφτηκε με το όνομα «William Wales», δηλαδή «Γουίλιαμ της Ουαλίας». Μάλιστα, ο βαθμός του στο μεταπτυχιακό είναι ο υψηλότερος πανεπιστημιακός βαθμός που έχει λάβει ποτέ διάδοχος του βρετανικού θρόνου.
- Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ κατά τη διάρκεια ενός 10ημερου ταξιδιού για σαφάρι στην Κένυα, που έκαναν τον Οκτώβριο του 2010. Ο πρίγκιπας κουβαλούσε στο σακίδιό του το 18 καρατίων δαχτυλίδι της μητέρας του επί μέρες, μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την πρόταση γάμου.
- Κέιτ και Γουίλιαμ έλαβαν για το γάμο τους πάνω από 60.000 mails. Το φοβερό είναι ότι απάντησαν σε όλα.
Κέιτ Μίντλετον
- Τον Μάιο του 1984 η δύο ετών Κέιτ μαζί με την οικογένειά της μετακόμισε στην Ιορδανία λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα της, που τότε ήταν διευθυντής στη British Airways.
- O πρίγκιπας Γουίλιαμ μαγεύτηκε από την Κέιτ όταν την είδε με ένα σέξι σι-θρού φόρεμα σε επίδειξη μόδας στο πανεπιστήμιο.
- Η Κέιτ Μίντλετον είναι η πρώτη βασιλική νύφη του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει πανεπιστημιακό πτυχίο!
- Η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι η μεγαλύτερη... βασιλική νύφη της Βρετανίας, αφού παντρεύτηκε όταν ήταν 29 ετών.
- Οι φήμες λένε ότι αποκαλεί τον πρίγκιπα «Μπιγκ Γουίλι» και φέρεται να θέλει να την αποκαλεί babykins.
- Σε σχολικά πρωταθλήματα έχει καταγράψει ρεκόρ στο άλμα εις ύψος και στο άλμα εις μήκος.
- Το αγαπημένο της ποτό ονομάζεται crack baby.
Βασίλισσα Ελισάβετ
- Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει μία αλλά δύο ημερομηνίες γενεθλίων! Τα κανονικά της γενέθλια είναι στις 21 Απριλίου και τα επίσημα γενέθλια που είναι μια μέρα του Μαΐου και του Ιουνίου. Και λέμε μια μέρα και όχι μια συγκεκριμένη γιατί δεν τυχαίνει να είναι καν η ίδια ημερομηνία για όλες τις κοινοπολιτείες!
- Το χαϊδευτικό Λίλιμπετ, με το οποίο την φωνάζουν οι στενοί της άνθρωποι, το έβγαλε ουσιαστικά μόνη της, όταν παιδάκι δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της.
- Προχώρησε... αρκετά στη σειρά διαδοχής ξαφνικά, στα 10 της χρόνια, όταν ο πατέρας της έγινε βασιλιάς το 1936 (ο θείος της Εδουάρδος VII ξαφνικά παραιτήθηκε από το θρόνο).
- Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ εντάχθηκε στην υπηρεσία βοηθητικού προσωπικού γυναικών όπου εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός και οδηγός.
- Η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον... τρίτο της ξάδελφο! Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ έχουν τον ίδιο προ-προ-πάππου και την ίδια προ-προ-γιαγιά τον πρίγκιπα Αλβέρτο και την βασίλισσα Βικτόρια, οι οποίοι μάλιστα ήταν και οι ίδιοι πρώτα ξαδέλφια.
- Εγινε βασίλισσα ενώ βρισκόταν στην Κένυα για μια βασιλική περιοδεία. Εκεί, η 25χρονη τότε πριγκίπισσα έμαθε ότι πέθανε ο πατέρας της και ανεβαίνει στο θρόνο.
- Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν χρειάζεται να διαθέτει ούτε δίπλωμα οδήγησης, ούτε διαβατήριο.
- Στέλνει sms στα εγγόνια της.
Πρίγκιπας Χάρι
- Οπως και ο Γουίλιαμ, έτσι και ο Χάρι, πριν πάει στο πανεπιστήμιο επί ένα χρόνο έκανε ταξίδια ανά τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Χάρι εργάστηκε για τα ορφανά του AIDS στην Αφρική, φτιάχνοντας το ντοκιμαντέρ «Τhe Forgotten Kingdom». Ελεγε, τότε, ότι ήθελε να συνεχίσει ότι δνε πρόλαβε να ολοκληρώσει η μητέρα του.
- Οπως ο Γουίλιαμ, ο Χάρι αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία ως ανθυπολοχαγός και το 2008 πολέμησε στην πρώτη γραμμή στο Αφγανιστάν.
- Το Παλάτι προσπάθησε να το αποκρύψει και όταν έγινε γνωστό ότι πολεμά στο Αφγανιστάν, τον έφερε πάλι πίσω στο σπίτι! Επέστρεψε, όμως, στο Αφγανιστάν, ξανά, το 2012.
- Παρά το γεγονός ότι Γουίλιαμ και Κέιτ το 2014 έκαναν περισσότερα πρωτοσέλιδα από εκείνον, ήταν τελικά ο Χάρι που αναγορεύτηκε ως το πιο δημοφιλές πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας το 2014.
Λεφτά, ονόματα και τίτλοι
- Ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και ο Χάρι δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. Ομως, πληρώνονται μέσω των στρατιωτικών αξιωμάτων που έχουν.
- Η βασιλική περιουσία ανήκει όλη στον μονάρχη, δηλαδή τώρα στην βασίλισσα Ελισάβετ. Εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 6 δισ. λίρες.
- Οταν η βασίλισσα πεθάνει, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα κληρονομήσει 763 εκατομμύρια (από το δουκάτο της Κορνουάλης).
- Οσον αφορά τους τίτλους, οι γυναίκες είναι οι ευνοημένες. Και αυτό γιατί αν ο μονάρχης είναι άνδρας τότε η σύζυγός του λαμβάνει και αυτή τίτλο. Αν όμως ο μονάρχης είναι γυναίκα, ο άνδρας της δεν γίνεται «βασιλιάς». Παραμένει «πρίγκιπας».
- Η γυναίκα ενός πρίγκιπας λαμβάνει τον τίτλο της πριγκίπισσας με το γάμο. Ο άνδρας μιας πριγκίσας, όμως, δεν λαμβάνει τον τίτλο πρίγκιπας με το γάμο.
- Ο τίτλος της βασίλισσας απονέμεται σε δύο περιπτώσεις: Είτε γιατί είναι η διάδοχος του θρόνου (όπως η Ελισάβετ), είτε γιατί είναι η σύζυγος του βασιλιά (όπως θα γίνει με την Κέιτ Μίντλετον).
- Ενας δούκας ή μια δούκισσα είναι μέλος της αριστοκρατίας που κατατάσσεται ακριβώς κάτω από τον μονάρχη.
- Συχνά οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες κρατούν τα ονόματα του δουκάτου τους. Για παράδειγμα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ.
- Τα εγγόνια των βασιλιάδων δεν λαμβάνουν αυτομάτως τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας.
- Εγγόνια, που είναι παιδιά γιου του μονάρχη (όπως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ) λαμβάνουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας. Τα εγγόνια που είναι παιδιά κόρης του μονάρχη (όπως η Ζάρα Φιλίπς) δεν λαμβάνουν αυτομάτως τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.
- Τα μέλη της βασιλικής οικογένεια τα προσφωνούν «Η αυτού μεγαλειότης». Σε περίπτωση που λάβουν διαζύγιο χάνουν το... προνόμιο. Ετσι συνέβη και με την Νταϊάνα.
- Παρόλο που δεν χρησιμοποιούν επώνυμα, η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει επώνυμο. Το 1917 ο βασιλιάς Γεώργιος V άλλαξε το όνομα της οικογένειας από το γερμανόφωνο Σάξομπουργκ σε Γουίνδσορ.
- Το 1960 η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε ότι οι απόγονοί της θα πρέπει να διακρίνονται από τους υπολοίπους και έτσι, όσοι δεν είναι πρίγκιπες ή δούκες ή σύζυγοι αυτών, μπορούν να έχουν το επώνυμο Mountbatten-Windsor.
Η διαδοχή
- Πρώτος διάδοχος είναι ο πρίγκιπας Κάρολος. Δεύτερος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Τρίτος ο πρίγκιπας Τζορτζ, τέταρτη η πριγκίπισσα Σάρλοτ, πέμπτος ο Χάρι, ο οποίος, όμως, έχει ήδη δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει βασιλιάς!
- Αν η Κέιτ Μίντλετον γίνει βασίλισσα, θα είναι η έκτη βασίλισσα Κάθριν!
Καλοί τρόποι!
- Αν συναντήσετε ποτέ την βασίλισσα, θα πρέπει να την αποκαλέσετε «Μεγαλειότατη» στην αρχή. Στη συνέχεια μπορείτε να την αποκαλείτε «Κυρία».
- Για μέλη της βασιλικής οικογένειας που προσφωνούνται με το «Η αυτού μεγαλειότης» πριν το όνομά τους, θα πρέπει, αν τους συναντήσετε και εσείς να τους αποκαλέσετε «Η αυτού μεγαλειότης». Ακολούθως μπορείτε να χρησιμοποιείται μόνο το «Κύριος» ή «Κυρία».
- Οχι, δεν είστε υποχρεωμένος να κάνετε υπόκλιση στη βασίλισσα.
- Ναι, μπορείτε να κάνετε χειραψία. Αλλά δεν πρέπει να σφίξετε πολύ το χέρι, ούτε να το κουνήσετε πολύ. Επίσης, δεν πρέπει να δώσετε πρώτα εσείς το χέρι. Πρέπει να περιμένετε να σας το δώσουν εκείνοι.
- Το οποιοδήποτε άλλο άγγιγμα απαγορεύεται αυστηρά (για αυτό και όλοι έπαθαν εγκεφαλικό όταν η Μισέλ Ομπάμα σκούντηξε την βασίλισσα στην πλάτη!).
- Σε μια συζήτηση την... κατεύθυνση την δίνουν οι βασιλείς. Αυτοί δηλαδή οδηγούν τη συζήτηση. Επίσης, οι κοινοί θνητοί απαγορεύεται να θέτουν άμεσες ερωτήσεις στους βασιλείς. Ναι, και απαγορεύεται να ζητούν selfies.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ