Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΦΥΛΛΑ

Θα ξετρελαθούν μικροί κει μεγάλοι με την τηγανόπιτα, ειδικά αν την κάνετε με ποντιακά φύλλα. Δείτε πώς θα την πετύχετε...

Υλικά
  • 2 ποντιακά φύλλα πίτας προψημένα (η αραβικές πίτες)
  • 2 αυγά
  • 150γρ φέτα
  • 1 κτσ γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνετε ένα φύλλο και το βρέχετε καλά κάτω από τη βρύση. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και στρώνετε το φύλλο σπάζοντάς το σε κομμάτια. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε στο χέρι τα αυγά με το γάλα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κόβετε τη φέτα μικρά κομμάτια και την πατάτε με το πιρούνι. Στρώνετε τη φέτα και έπειτα ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά. Βρέχετε το άλλο φύλλο και το στρώνετε πάνω στη βάση που έχετε φτιάξει σπάζοντάς το. Ραντίζετε πάλι με ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με ένα καπάκι.
Βάζετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά. Μόλις ξεκινήσει το τηγάνισμα χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και αφήνετε για 5’. Κρατώντας το καπάκι σταθερά, αναποδογυρίζετε το τηγάνι. Ακουμπάτε το τηγάνι στο μάτι και με προσοχή μεταφέρετε στο τηγάνι την πίτα που έχει μείνει στο καπάκι (όπως γυρνάτε την ομελέτα). Σκεπάζετε και αφήνετε για 3’.
Μη ξεγελαστείτε και αφήσετε περισσότερη ώρα την πίτα στο τηγάνι γιατί θα καεί. Πραγματικά ο χρόνος τηγανίσματος που χρειάζεται είναι ελάχιστος! Μπορείτε να τσεκάρετε αν έχει ψηθεί με προσοχή σηκώνοντας λίγο την πίτα με μια ξύλινη σπάτουλα.
Τα φύλλα μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ