Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος για τα καλαμαράκια. Η εποχή επιτάσσει για πολλούς νηστεία, αφού διανύουμε την Σαρακοστή και αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για ένα καλό τραπέζι. Καλαμαράκια κοκκινιστά:

Υλικά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 2 πιπερίτσες πεπεροντσίνο τριμμένες ή 1 κουτ. σούπας μπούκοβο καυτερό
  • 1 κιλό καθαρισμένα καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε ροδέλες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια, κομμένα σε καρέ, ή 1.250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες (στην εποχή τους)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες για 30 δευτερόλεπτα, σε δυνατή φωτιά. 
Προσθέτουμε τις ροδέλες καλαμαριού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. 
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες. 
Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Στο τέλος, νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ