Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ

Επειδή κυκλοφορεί πολύ χοιρινό αυτές τις μέρες στο ψυγείο μας (καλά να είναι ο κουνιάδος απ' το χωριό...) ας κάνουμε ένα κομμάτι ψητό, να γουστάρουμε με κόκκινο κρασάκι:

Υλικά
  • 2 κιλά χοιρινό για ψητό
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
  • Aλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε το σκόρδο και το αλείφουμε στο κρέας μαζί με το πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα και το δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει τα υλικά και τους ζωμούς κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Tο τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Δεν πρέπει να παίρνει καθόλου αέρα.
Tο αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, 10 λεπτά πριν το τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο φούρνο για να πάρει χρώμα. Το γυρίζουμε από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετέ το κομμένο σε φέτες και συνοδεύστε το με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ