Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μια νόστιμη και σχετικά εύκολη συνταγή φούρνου σας προτείνουμε για σήμερα (αν έχετε άλλο φαγητό, είναι ιδέα για να την κάνετε αύριο). Κριθαράκι που να έχει και λίγο μοσχαράκι στις 4 γεματούτσικες μερίδες που θα βγουν. Πάμε...

Υλικά
Μισό κιλό μοσχάρι (είπαμε, με λίγο μοσχαράκι)
1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
5 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
-Αλατοπιπερώνετε το κρέας
-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες
-Βάζετε το κρέας στο ταψί
-Προσθέτετε το βούτυρο και την μισή ποσότητα ντομάτας
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως να ροδίσει και να μισοψηθεί
-Προσθέτετε το νερό και την υπόλοιπη ντομάτα και μόλις βράσουν ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει
-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ