Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Έριξε τον κωφάλαλο 6χρονο γιο της σε ποτάμι με κροκόδειλους επειδή το απαίτησε ο άντρας της


Μια μητέρα που πέταξε τον ανάπηρο εξάχρονο γιο της σε ένα μολυσμένο ποτάμι γεμάτο από κροκόδειλους και τον κατασπάραξαν μέχρι θανάτου, τώρα κατηγορεί τον σύζυγό της, ισχυριζόμενη ότι την οδήγησε σε αυτή την πράξη.

Πώς είναι να φτιάχνεις ζυμάρι για 100 πίτσες


Το πιο πιθανό είναι να έχεις φτιάξει κάποια στιγμή ζυμάρι για σπιτική πίτσα και να ξέρεις τη διαδικασία αλλά και τον κόπο που χρειάζεται.

Eurovision 2024: Η τελική πρόβα της Μαρίνας Σάττι πριν τον δεύτερο ημιτελικό


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η τελική πρόβα της Μαρίνας Σάττι ενόψει του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision που θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη.

Αεροσυνοδός αποκάλυψε για ποιο λόγο πρέπει να ενεργοποιούμε τη λειτουργία πτήσης στα smartphones: Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν


Μια αεροσυνοδός με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας αποκάλυψε το λόγο που οι επιβάτες οφείλουν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία πτήσης στα κινητά τους τηλέφωνα.

O «Rocky»… επιστρέφει στις οθόνες – Η νέα ταινία «I Play Rocky» έρχεται εμπνευσμένη από τον Σταλόνε


Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πίτερ Φαρέλι πρόκειται να σκηνοθετήσει την ταινία «I Play Rocky» εμπνευσμένη από την ιστορία που κρύβει η θρυλική ταινία «Rocky» με την δραματική πορεία του Σιλβέστερ Σταλόνε να αποσπάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ανοίγει η αυλαία του κορυφαίου διεθνή ιππικού αγώνα IPPOS SPRING TOUR 2024 στη Θεσσαλονίκη


Όλα είναι έτοιμα στις υπερσύγχρονες, πανέμορφες ιππικές εγκαταστάσεις του Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης για την έναρξη του διεθνή αγώνα IPPOS SPRING TOUR 2024.

MOMus - Έκθεση «Συνάντηση»


Έκθεση «Συνάντηση»
MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη (Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη)
12 Μαΐου – 08 Σεπτεμβρίου 2024
Εγκαίνια: Κυριακή 12 Μαΐου 2024, 12:00

Δρόμοι ανοικτοί: Κατερίνη - Kragujevac!


Δρόμοι ανοικτοί: Κατερίνη - Kragujevac! - Street food & αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ποδηλατοβόλτα για παιδιά στον Πολύγυρο


Μια οργανωμένη ποδηλατοβόλτα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, στο πλαίσιο του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα «Πρωτάθλημα Δρόμου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Αντοχής», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στον Πολύγυρο.

ECDC: Κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη


Οι χώρες στην Ευρώπη κατέγραψαν τεράστια αύξηση στα κρούσματα κοκκύτη το 2023 και τους τρεις πρώτους μήνες του 2024, με δεκαπλάσιο αριθμό περιπτώσεων σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Aπολογήθηκαν δύο 14χρονοι για κατοχή υλικού με προσωπικές στιγμές συνομήλικής τους


Δύο 14χρονοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία συνομήλικής τους για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Μας κλέβουν το γιαούρτι, μας δουλεύουν κιόλας!


του Λεωνίδα Κουμάκη*

Είναι ευρύτερα γνωστή η μεγάλη περιπέτεια δύο και πλέον δεκαετιών της Ελληνικής Φέτας η οποία αν και κατοχυρώθηκε σαν ένα προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα με Κοινοτικό Κανονισμό το μακρινό 1992,

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε καταβάλλονται στους συνταξιούχους


Στις 28 Μαΐου 2024 ξεκινάει η καταβολή για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες.

Οδηγίες προστασίας των πολιτών από την αφρικανική σκόνη - Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας


Οδηγίες προστασίας από την αφρικανική σκόνη δίνει το υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια των πρόσφατων μετεωρολογικών προγνώσεων για αύριο, Πέμπτη (9/5).

ΑΑΔΕ: Πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι πιάστηκαν στα τεκμήρια το 2023 – Μισθωτοί και συνταξιούχοι η πλειοψηφία


Πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι «πιάστηκαν» στα τεκμήρια της ΑΑΔΕ το 2023, με εισοδήματα τα οποία υπολείπονταν σε σχέση με τον προσδιορισμό βάση περιουσιακών στοιχείων.

Άρης: Θέλουμε τελικό με φιλάθλους


Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Άρης κάλεσε ΕΠΟ και Πολιτεία να προχωρήσουν σε δράσεις με σκοπό τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσία φιλάθλων και τονίζοντας ότι ο χρόνος που μεσολαβεί έως και τις 25 Μαΐου είναι αρκετός για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Γιατί πέφτει η τιμή του πετρελαίου παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή


Το πετρέλαιο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, με μια ελαφρώς πτωτική έκθεση για τα αποθέματα των ΗΠΑ και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο.

Πρόωρη σύνταξη με πλήρεις αποδοχές: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και ποιους αφορά


Η συζήτηση για ενδεχόμενη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027 και μετά έχει πυροδοτήσει πληθώρα από αιτήσεις συνταξιοδότησης, κυρίως πρόωρων. Η τάση αυτή εκτιμάται ότι θα ενταθεί το επόμενα χρόνια έως το 2027, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων.

ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η διαδικασία άμεσης ανάδειξης Αναδόχου συντήρησης του παρατρόχιου συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R


Ο ΟΣΕ ανακοινώνει ότι σε έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Μ. Εβδομάδα εγκρίθηκε η διαδικασία άμεσης ανάδειξης Αναδόχου συντήρησης του παρατρόχιου συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R που καλύπτει το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου.

Τέλος στην αγωνία για την εξαφάνιση της Δέσποινας Στυλιανοπούλου - Πού βρέθηκε η ηθοποιός


Αγωνία επικρατούσε εδώ και ένα μήνα για τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου, καθώς η ηθοποιός δεν είχε δώσει σημεία ζωής σε φίλους και σε γείτονες. Μάταια εκείνοι επανειλημμένως χτυπούσαν το κουδούνι του διαμερίσματός της σε κεντρικό δρόμο του Αμαρουσίου, προκειμένου να μάθουν νέα για την υγεία της.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Έως τις 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher – Οι δικαιούχοι


Έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59, θα διαρκέσει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/5/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Αιφνίδιο τέλος για τη «Μουρμούρα» – Ανατροπή στα σχέδια του Alpha για τη δημοφιλή σειρά


Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Alpha, η οποία κοινοποιήθηκε στους συντελεστές της μακροβιότερης κωμωδίας της ελληνικής τηλεόρασης. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ρίχνει οριστικά τίτλους τέλους φέτος τον Ιούνιο και το «πράσινο φως» που είχε δοθεί για 12η σεζόν γίνεται τελικά… κόκκινο.

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση για το Μάτι


Επανεξέταση της υπόθεσης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δρομολόγησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, καθώς άσκησε έφεση κατά της απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις, όταν το δικαστήριο μετά από διαδικασία 19 μηνών καταδίκασε μόνον 6 από τους 21 κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές ως 5 χρόνια τις οποίες μετέτρεψε σε χρηματικές με 10 ευρώ την ημέρα!

Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Μάιος 2024


Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει:

Κλειστό το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο και φέτος - Απαγορεύεται η πρόσβαση από στεριά και θάλασσα


Κοινή υπουργική απόφαση για το διάσημο «Ναυάγιο» που θα παραμείνει κλειστό. Η Ζάκυνθος κάνει τους υπολογισμούς της, για τη μάχη του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι…

Στη δημοσιότητα η πρώτη εικόνα του Ντέιβιντ Κόρενσουετ ως Superman


Ο Τζέιμς Γκαν, συν-διευθύνων σύμβουλος της DC Studios και σκηνοθέτης της ταινίας «Superman», μοιράστηκε μια πρώτη ματιά από τον Ντέιβιντ Κόρενσουετ στον ρόλο του διάσημου υπερήρωα.

Το BBC αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα για την ερμηνεία της στον Α’ ημιτελικό της Eurovision


Αποθεώθηκε στη σκηνή της Eurovision η Ελένη Φουρέιρα, η οποία έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού, το βράδυ της Τρίτης 7 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο κατά της Covid-19


Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου COVID-19, λίγες ημέρες αφότου παραδέχτηκε σπάνιες ανεπιθύμητες παρενέργειες πήξης του αίματος και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Άμεσα πρόστιμα έως 10.000 ευρώ και φυλάκιση…


Από την 1η Μαΐου 2024, θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος 5090/2024, ο οποίος φέρνει σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα της Ελλάδας και σε ότι αφορά τους παραβάτες οδηγούς…

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο - Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους


Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως έδρα τους την Κίνα.

10 μυστικά όσων τρώνε ψωμί και δεν παχαίνουν


Ποιος είπε ότι αν θέλεις να αδυνατίσεις πρέπει να απαρνηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά; Φέρσου έξυπνα και επίλεξε το πιο υγιεινό ψωμί, για να απολαμβάνεις τον λατρεμένο υδατάνθρακα χωρίς τύψεις για τη γραμμή σου!

Appodixi: Υπογράφεται η απόφαση της ΑΑΔΕ για τη χορήγηση μπόνους έως 3.000 ευρώ σε όσους κατάγγειλαν φοροδιαφυγή - Τι θα αναφέρει


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής την απόφαση για τη χορήγηση του μπόνους από 100 ευρώ έως και 3.000 ευρώ στους πολίτες που κατάγγειλαν μέσω της εφαρμογής τους «Appodixi» στο κινητό τους τηλέφωνο περιπτώσεις φοροδιαφυγής με «μαϊμού» αποδείξεις και παραποιημένες ταμειακές μηχανές.

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους - Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές


Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

Ποια επαγγέλματα θα εξαφανιστούν μέσα στην επόμενη 5ετία: Ποια θα αναδείξει η ΑΙ


Χειριστές αγροτικού εξοπλισμού, Οδηγοί βαρέων φορτηγών και λεωφορείων και Καθηγητές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης θα είναι μερικά από τα επαγγέλματα που θα δουν μεγάλη άνθιση έως το 2027.

Η σκανδιναβική μέθοδος που θα βάλει τάξη στη ζωή και το σπίτι σου σε χρόνο dt


Εάν έχεις κάνει έστω και μία μικρή έρευνα σχετικά με τις σκανδιναβικές μεθόδους διακόσμησης/οργάνωσης, αλλά και τις αρχές τους, τότε θα έχεις καταλάβει ότι οι λέξεις «απλότητα» και «λειτουργικότητα», πρωταγωνιστούν.

Μήνυμα του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας.


Το μήνυμα του Ιπποκράτειου Γ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας:

Τα δύο βασικά λάθη στο πλύσιμο των ρούχων στο χέρι


Μπορεί το πλυντήριο ρούχων να είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους στην καθαριότητα, αλλά πολλές φορές χρειάζεται να το αποχωριστούμε και να πλύνουμε κάποια ρούχα στο χέρι.

Ο λόγος που ο χρόνος φαίνεται να περνάει γρηγορότερα όσο μεγαλώνουμε


Αφού ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσίευσε τη θεωρία της σχετικότητας, ο ίδιος και οι γραμματείς του βομβαρδιζόταν συνεχώς από ειδησεογραφικά πρακτορεία που αναζητούσαν ένα ηχητικό σχόλιο που θα εξηγούσε αυτή την κοσμοϊστορική ιδέα σε όσους από εμάς δεν είχαν πτυχίο φυσικής.

Το πιο παράξενο νησί που έχεις δει και δεν θα υπάρχει σε μερικά χρόνια


Το Τουβαλού είναι μια μικρή χώρα περίπου 12.000 κατοίκων στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Τα Ηνωμένα Έθνη κατατάσσουν αυτό το μικρό κράτος στην κατηγορία εξαιρετικά ευάλωτο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πέντε παράξενα δεδομένα για τα διαζύγια


Η εφαρμογή Whatsapp αναφέρεται σχεδόν στις μισές από όλες τις ιταλικές υποθέσεις διαζυγίων.

Αφηνιασμένοι ελέφαντες τα παίρνουν αγρίως με τους ανθρώπους


Στενές επαφές τρίτου τύπου μεταξύ ελεφάντων και ανθρώπων παρουσιάζει η ιδιαίτερη συλλογή, με σκηνές που εκτυλίσσονται σε σαφάρι.

Γρίφος: Ο άνδρας και η διέξοδος…


Ο πρωταγωνιστής είναι ένας άνδρας και βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα δωμάτιο, το οποίο έχει μόνο δύο πιθανές εξόδους οι οποίες βρίσκονται σε δύο πόρτες. 

Να γιατί δεν πρέπει να πανηγυρίζεις πολύ νωρίς


Είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα σε αθλητές να πανηγυρίζουν οριακά πριν τελειώσει μια φάση ή πριν είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα. 

Θα κοιμηθείς σε 2 λεπτά: Οι τρεις αλάνθαστες τεχνικές που σε στέλνουν απευθείας για ύπνο


Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς στη μέση της νύχτας και να μην μπορείς να ξανακοιμηθείς. Ξέχνα τα «προβατάκια». Υπάρχουν τρεις τεχνικές, που θα σε κάνουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Το ενεργό ηφαίστειο στην Ανταρκτική που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού αξίας 6.000 δολαρίων την ημέρα


Ακούγεται σαν όνειρο, αλλά είναι αλήθεια ότι στην Ανταρκτική μοιάζει να… βρέχει χρυσό από τον ουρανό. Κρυμμένο ανάμεσα στους παγετώνες, το φλογερό όρος Έρεβος είναι το νοτιότερο ενεργό ηφαίστειο στη Γη, παρέχοντας λίγη θερμότητα μέσα στο παγωμένο τοπίο.