Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Αυτό είναι το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο - Στο top 10 η Ελλάδα, πιο ψηλά από ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία


Ο τίτλος του ισχυρότερου διαβατηρίου στον κόσμο απονεμήθηκε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη.
Η ισχύ του 2024 απονεμήθηκε από το Henley Passport Index, το οποίο παρέχει μια «κατάταξη όλων των διαβατηρίων του κόσμου σύμφωνα με τον αριθμό των προορισμών στους οποίους οι κάτοχοί τους μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα».

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης μπορούν να ταξιδέψουν σε 195 προορισμούς χωρίς βίζα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν μπήκαν καν στην πρώτη πεντάδα και κατέλαβαν την 8η θέση στην κατάταξη, παρέχοντας πρόσβαση μόνο σε 186 προορισμούς.

Ο δείκτης που εγκαινιάστηκε από την εταιρεία συμβούλων Henley & Partners, με έδρα το Λονδίνο, λαμβάνει αποκλειστικές πληροφορίες από τη Διεθνή Αρχή Αερομεταφορών για να αξιολογήσει «πού κατατάσσεται ένα διαβατήριο στο φάσμα της παγκόσμιας κινητικότητας».



Υπήρξε πενταπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση, με την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες παρέχουν ταξίδια χωρίς βίζα σε 192 προορισμούς, να καταλαμβάνουν μαζί την πρώτη θέση.

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν επτά χώρες: Νότια Κορέα, Σουηδία, Φινλανδία, Αυστρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Κάτω Χώρες, οι οποίες παρέχουν πρόσβαση σε 191 προορισμούς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Δανία και η Ελβετία κατέλαβαν την τέταρτη θέση, με πρόσβαση σε 190 προορισμούς, ενώ η Αυστραλία και η Πορτογαλία κατέλαβαν την 5η θέση με 189 προορισμούς.

Στην τελευταία θέση βρέθηκε το Αφγανιστάν, όπου οι πολίτες μπορούν να μεταβούν στο εξωτερικό μόνο σε 26 χώρες χωρίς βίζα.

Για την ιστορία, η Ελλάδα κατέκτησε την έκτη θέση, με πρόσβαση σε 188 προορισμούς. Οι ΗΠΑ κατέλαβαν την 8η θέση, η Ρωσία την 45η θέση και η Κίνα την 59η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ