Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Η κοπή βασιλόπιτας του ΝΟΘ και η τελετή βράβευσης των αθλητών που διακρίθηκαν το 2022


Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, και παράλληλα βράβευσε τους αθλητές του που διακρίθηκαν κατά την αγωνιστική περίοδο του 2022.

Σε κλίμα αισιοδοξίας, χαράς αλλά και συγκίνησης ο Πρόεδρος Λάζαρος Τσαλίκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, παρουσία αρχών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, βουλευτών, προέδρων συλλόγων και φορέων, αθλητών, γονέων και μελών του Ομίλου ευχήθηκαν καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες στα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας, της κωπηλασίας και της ανοιχτής θάλασσας.

Για μια χρονιά η οποία σημαδεύτηκε από μεγάλες επιτυχίες αλλά και πολλές προκλήσεις για τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης μίλησε ο Πρόεδρος κ. Τσαλίκης αναφερόμενος στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Ομίλου, την ανάληψη σημαντικών ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων καθώς και τις διακρίσεις σε πανελλαδικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο αθλητών τόσο της ιστιοπλοΐας όσο και της κωπηλασίας.

«Βασιζόμαστε στους χορηγούς μας αλλά και στην υποστήριξη της Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως βασιζόμαστε στον εθελοντισμό των μελών μας όταν χρειάζεται να φέρουμε εις πέρας τα δύσκολα καθήκοντα των μεγάλων διοργανώσεων, και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο σίγουροι και ότι πατάμε σταθερά στα πόδια μας» τόνισε ο Πρόεδρος του ΝΟΘ στη σύντομη ομιλία του.

Ο κ. Τσαλίκης ευχαρίστησε τους γονείς των αθλητών του ΝΟΘ, οι οποίοι είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια που καταβάλουν για την ανάπτυξη της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω που μας έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους και να τους συγχαρώ, διότι κοινός μας στόχος είναι, όχι μόνο οι υψηλές αθλητικές εκδηλώσεις αλλά κυρίως η διάθεση και η διαμόρφωση ενός χαρακτήρα που μαθαίνει πολλά, μαθαίνει να χάνει, να σηκώνεται και να ξαναπροσπαθεί» επισήμανε ο κ. Τσαλίκης.

Αναφερόμενος στη βραδιά, όπου εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, πραγματοποιήθηκε η ενθουσιώδης τελετή βράβευσης των αθλητών που διακρίθηκαν κατά την αγωνιστική περίοδο του 2022, εκ των οποίων κάποιοι ήδη συμμετέχουν στις προολυμπιακές ομάδες της ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας, τόνισε πως το 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, επιθυμία του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης είναι «να επαναλάβουμε αυτό που καταφέραμε το 2021, την εκπροσώπηση σε ολυμπιακό επίπεδο, αλλά και γιατί όχι και κάποιο μετάλλιο».

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, παρουσία σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και η βράβευση του αθλητή της κωπηλασίας Δημήτρη Φωταρά, ο οποίος ανήμερα των Θεοφανείων, στον Αγιασμό των Υδάτων, ήταν ο τυχερός που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό.

Οι βραβεύσεις των αθλητών

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η τελετή βράβευσης των αθλητών που διακρίθηκαν κατά την αγωνιστική περίοδο του 2022.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη διαμόρφωση του αθλητικού χάρτη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Το αθλητικό κομμάτι έχει αναμφισβήτητα τη δική του συμβολή και βεβαίως ο ΝΟΘ με τη σοβαρότητα των ανθρώπων, των προπονητών, τη φιλοτιμία και την αποτελεσματικότητα που δίνουν, μας κάνουν πολύ περήφανους, και είμαστε ευγνώμονες που αποτελούν ένα πολύ ζωντανό κομμάτι, όχι μόνο της αθλητικής, αλλά και της κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης βραβεύοντας αθλητές της ιστιοπλοΐας.

«Τα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και βεβαίως ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης μας κάνουν περήφανους, αλλά το σημαντικό είναι να οργανώσουμε μαζί ναυταθλητικά γεγονότα στην πόλη μας, να γεμίζει ο Θερμαϊκός με πανιά και σκαφάκια» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος βράβευσε την επόμενη κατηγορία αθλητών.

Στοχεύοντας να προβάλει και να τοποθετήσει την Καλαμαριά ακόμα ψηλότερα στον τουριστικό χάρτη, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Καλαμαριάς με τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του που το θέατρο ήταν γεμάτο με αθλητισμό. «Είναι χαρά όλων μας, τα παιδιά μας να φέρνουν νίκες και πρωτιές, να χαμογελούν» τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΝΟΘ κ. Τσαλίκη ανέφερε πως όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα «θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά στον αγώνα που δίνετε, γιατί πραγματικά έχετε καταφέρει να αναβαθμίσετε και το έργο και τη δράση σας».

Ως ένα πρότυπο Συλλόγου χαρακτήρισε τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, επισημαίνοντας πως συγκαταλέγεται μεταξύ της πρώτης δεκάδας των πλέον δυναμικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Είστε μια μεγάλη οικογένεια η οποία τιμά την πόλη της Θεσσαλονίκης, τιμά όλους μας για τη δουλειά και το προϊόν που παράγετε, και ένας ακόμη λόγος που είμαστε περήφανοι, είναι το γεγονός ότι έχετε προχωρήσει σε μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις υποκαθιστώντας πολλές φορές και κρατικούς φορείς, που θα έπρεπε οι ίδιοι να τις αναλαμβάνουν» επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Αγγελούδης προτρέποντας τους ανθρώπους του ΝΟΘ να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, με επιτυχίες και πρωτιές. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Αγγελούδης, «διανύουμε την προολυμπιακή χρονιά πριν το μεγάλο Ολυμπιακό ραντεβού στο Παρίσι το 2024, και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρακολουθούμε και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τον αθλητικό σχεδιασμό και την ολυμπιακή προετοιμασία».

Την κοπή της βασιλόπιτας και την τελετή βράβευσης των αθλητών όπου και βράβευσαν διακριθέντες αθλητές της χρονιάς που μας πέρασε τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ) Γιάννης Βράμπας, ο οποίος συνεχάρη τον ΝΟΘ για την εξαιρετική δουλειά που κάνει με τους αθλητές στα τμήματα κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και ανοιχτής θάλασσας καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Δημήτρης Σταματιάδης, εκφράζοντας την περηφάνια του για τον ΝΟΘ, «ένα σωματείο το οποίο διαχρονικά αναπτύσσει τόσο μεγάλη δράση, διοργανώσεις και έχει βγάλει αθλητές πρωταθλητές».

Βραβεύσεις και σύντομους χαιρετισμούς έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μελίνα Μαρία Δερμεντζοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, οι οποίοι ευχήθηκαν κάθε επιτυχία για τον ΝΟΘ, το ανθρώπινο δυναμικό του, τους προπονητές, τους αθλητές αλλά και τους γονείς των αθλητών. Όλοι τους συνεχάρησαν την ‘οικογένεια’ του ΝΟΘ για την εξαιρετική δουλειά που κάνει όλα αυτά τα χρόνια και ευχήθηκαν πολλές αγωνιστικές επιτυχίες.

Η συγκινητική βραδιά έκλεισε με το μήνυμα που έστειλε σ’ όλους τους παρευρισκόμενους ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα κινητικότητας του Δήμου Καλαμαριάς Δημήτρης Μουρατίδης. «Πολλές φορές στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, υπάρχουν εμπόδια. Μέσα από τη σημερινή εκδήλωση βλέπουμε ότι όλοι οι αθλητές καταφέρνουν και ξεπερνούν αυτά τα εμπόδια και αυτό θέλω να είναι το μήνυμα της ημέρας» ανέφερε ο κ. Μουρατίδης ο οποίος αποτελεί και ο ίδιος μέλος του ΝΟΘ και καταχειροκροτήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του αμφιθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη».






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ