Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα επιχειρηματία και «λεία» 2.390 ευρώ


Ο υποτιθέμενος αγοραστής κατάφερε να αποσπάσει από τον επιχειρηματία τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας και το προσωπικό κωδικό ΡΙΝ δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο της αγοραπωλησίας.

Ο άγνωστος άνδρας που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη μιας εμπορικής επιχείρησης στα Ιωάννινα, ισχυρίστηκε ότι ήθελε να αγοράσει τα προϊόντα του και έκανε την σχετική παραγγελία. Όμως, ο επιχειρηματίας δεν υποψιάστηκε τους πραγματικούς σκοπούς του.

Ο υποτιθέμενος αγοραστής κατάφερε να του αποσπάσει τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας και το προσωπικό κωδικό ΡΙΝ, δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο της αγοραπωλησίας. Όμως, τα στοιχεία αυτά δημιούργησε λογαριασμό σε υπηρεσία e-banking και μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 2.390 ευρώ.

Η απάτη, που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια σχηματίστηκε που ταυτοποίησε μια Ελληνίδα ως την κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απάτης μέσω διαδικτύου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του συνεργού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ