Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Πώς να διαλέξετε το ιδανικό μαξιλάρι για ξεκούραστο ύπνο!


Ίσως κάποιοι από εσάς προτιμάτε να κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι, κάποιοι άλλοι όμως δεν μπορούν να φανταστούν πως θα μπορούσαν να κοιμηθούν χωρίς αυτό.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο αυχένας σας τεντώνεται και ο τρόπος με τον οποίο τεντώνεται καθορίζει τη ροή του αέρα.

Αν έχετε λάθος μαξιλάρι – δηλαδή μαξιλάρι που δεν υποστηρίζει σωστά τον αυχένα σας – μπορεί να σας οδηγήσει σε άπνοια ή ροχαλητό. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό. Επίσης δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρό, αλλά ούτε και πολύ λεπτό. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να διαλέξετε το σωστό για εσάς μαξιλάρι.

Το άνοιγμα των ώμων
Όσο πιο φαρδιούς ώμους έχετε, τόσο μεγαλύτερο μαξιλάρι πρέπει να προμηθευτείτε. Οι άντρες, λοιπόν, χρειάζονται γενικά μεγαλύτερα μαξιλάρια από τις γυναίκες. Αυτό θα σας βοηθήσει να γεμίσετε το κενό μεταξύ των ώμων και του κεφαλιού και θα ευθυγραμμίσει την σπονδυλική σας στήλη.

Η σταθερότητα
Πάντα να προσέχετε, το μαξιλάρι σας, να μην είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό, αλλά να βρίσκεται κάπου στη μέση. Ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι θα συμπιέσει το κεφάλι σας (αν ξυπνάτε συχνά με πόνο στον αυχένα, ίσως ο λόγος είναι ότι έχετε πολύ μαλακό μαξιλάρι). Από την άλλη, ένα πολύ σκληρό μαξιλάρι θα ασκεί μεγάλη δύναμη στο κεφάλι σας και θα επηρεάζει και πάλι τον αυχένα σας. Όσον αφορά, λοιπόν, τη σταθερότητα να θυμάστε πως «παν μέτρον άριστον».

Το υλικό
Τα βαμβακερά μαξιλάρια προτιμώνται από αυτά που είναι φτιαγμένα από συνθετικό και νάιλον, καθώς αναπνέουν καλύτερα και δεν σας ζεσταίνουν το καλοκαίρι. Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αλλεργίας λόγω βαμβακερών μαξιλαριών.  Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, προτιμήστε μαξιλάρια με γέμιση fiber.

Το πάχος
Αν το μαξιλάρι σας είναι πολύ χοντρό, μπορεί να ασκεί πίεση στον αυχένα σας και να σπρώχνει το σαγόνι σας προς το στήθος. Αυτό είναι πολύ πιθανόν να σας οδηγήσει σε χρόνιο πόνο, άπνοια και ροχαλητό. Αν είναι πολύ λεπτό δεν θα υποστηρίζει τη σωστή ροή αέρα και μπορεί να έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το «παν μέτρον άριστον».

Ανάσκελα ή στο πλάι
Τώρα που βρήκατε το ιδανικό για εσάς μαξιλάρι, μπορεί να αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη στάση για να απολαμβάνετε ένα καλό ύπνο. Η απάντηση είναι απλή: στο πλάι! Όταν κοιμάστε στο πλάι, ο αυχένας σας ευθυγραμμίζεται και έχετε την καλύτερη ροή αέρα, ενώ ανάσκελα αυξάνονται οι πιθανότητες η γλώσσα σας να οδηγηθεί προς τα πίσω και να ροχαλίζετε ή να πάθετε άπνοια.

Με τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε πλέον να απολαύσετε τον καλύτερο ύπνο και να σηκώνεστε το πρωί ξεκούραστοι και δυναμικοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ