Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Συγκλονιστικό βίντεο από τη δραματική διάσωση επιβατών από καταμαράν στον Άλιμο


Συγκλονιστικά πλάνα έρχονται στο φως της δημοσιότητάς από την επιχείρηση διάσωσης εννέα τουριστών από τη Ρωσία που επέβαιναν σε καταμαράν το οποίο προσέκρουσε σε βράχια έξω από τη μαρίνα Αλίμου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notia.gr, το σκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικό μπλακ άουτ στα ηλεκτρονικά του όργανα και να μείνει ακυβέρνητο. Τα κύματα άρχισαν να «καταπίνουν» το καταμαράν και να το σπρώχνουν στα βράχια, στον κυματοθραύστη της μαρίνας.

Αν και το φουσκωτό που έσπευσε για βοήθεια ήταν αδύνατον να προσεγγίσει το καταμαράν, τελικά οι Ρώσοι τουρίστες βγήκαν σώοι και ασφαλείς.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για προσάραξη του Ι/Φ “SALTY PEARL” Ν.Π. 12658, με εννέα (09) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του εξωτερικού μέρους της μαρίνας Αλίμου.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο εν λόγω σημείο , όπου διαπίστωσαν, ότι οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν με ασφάλεια στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, καλά στην υγεία τους.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας τοποθετήθηκε αρχικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του Ι/Φ σκάφους, ενώ στη συνέχεια το “SALTY PEARL” ανελκύθηκε και τοποθετήθηκε σε χώρο της εν λόγω μαρίνας.

Από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Πηγή: notia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ