Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Black Friday 2021: Ποια προϊόντα προτιμούν να αγοράζουν οι Έλληνες στις προσφορές


Περίπου ένας μήνας μας χωρίζει από τη γιορτή των προσφορών, τη Black Friday ή αλλιώς η Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα είναι στις 26 Νοεμβρίου. Η ημέρα να έχει συνδεθεί με εικόνες καταναλωτικής φρενίτιδας, ενώ οι Έλληνες καταναλωτές έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις περιμένοντας τις προσφορές της ημέρας για να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα όπως αξεσουάρ για ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με την ανάλυση της eBay, για τη δραστηριότητα των αγοραστών την ημέρα της Black Friday, στις κυρίαρχες κατηγορίες που προτιμούν οι καταναλωτές στη χώρα μας περιλαμβάνονται αξεσουάρ όπως θήκες, καλύμματα και προστατευτικά οθόνης και λάμπες φωτισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας πολλοί καταναλωτές στην Ελλάδα περιμένουν την Black Friday για να αγοράσουν gadget ενώ οι κυρίαρχες επιλογές με βάση τον αριθμό των προϊόντων που αγόρασαν οι Έλληνες, τη συγκεκριμένη ημέρα διαμορφώνεται ως εξής:
  • θήκες
  • καλύμματα
  • προστατευτικά οθόνης
  • λάμπες φωτισμού
  • εργαλεία για περιποίηση νυχιών
  • καλώδια
  • αντάπτορες
  • Αναφορικά με πιο ακριβές αγορές, φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να αγοράσουν προϊόντα όπως ρολόγια χειρός, PC Laptops & Netbooks, κινητά και smart phones.

Πώς δεν θα πέσουμε θύματα απάτης

Για να μην πέσουν οι καταναλωτές θύματα απάτης η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει θεσπίσει πέντε κανόνες προστασίας. Αυτοί είναι οι εξής:
  1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  4. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  5. Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ