Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ο απίστευτος λόγος που χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων φορούν άσπρα γάντια


Υπάρχει λόγος που παλιά ζωγράφιζαν χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων με άσπρα γάντια. Δεν πάει ο νους σας τι εξυπηρετούσε...

Σίγουρα δεν είναι πολλοί αυτοί που θα έχουν ερωτηθεί γιατί κάποιοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων φορούν γάντια, όμως η απάντηση σε αυτό είναι άκρως ενδιαφέρουσα…

«Παλιά έπρεπε να ζωγραφίσουν κάθε δευτερόλεπτο μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων. Τα άκρα ενός ήρωα θέλουν πολύ ώρα για να τα ζωγραφίσει κανείς ωραία, για αυτό και το ιδανικό ήταν να ζωγραφίσουν αντί χέρια, άσπρα γάντια. Το σχήμα τους είναι εύκολο και γρήγορο», δηλώνει ο John Canemaker, Ιστορικός Κινουμένων Σχεδίων και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζωγραφική κυκλικών σχημάτων είναι πολύ πιο αποδοτική και εύκολη από τα σχήματα με γωνίες και λεπτομέρειες. Για αυτό και στους περισσότερους ήρωες της Ντίσνει, επέλεγαν από την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης έως και σήμερα, να τους φοράνε άσπρα γάντια.

Ο Mickey Mouse στην αρχή δεν είχε άσπρα γάντια, αλλά μαύρα στρογγυλά άκρα, όταν άρχισε όμως να γίνεται δημοφιλής σαν χαρακτήρας και αγαπητός στα παιδιά, χρειάστηκε να γίνουν πολλές ταινίες με πρωταγωνιστή αυτόν. Έτσι, για εξοικονόμηση χρόνου, το 1929 ο Mickey φόρεσε άσπρα γάντια και παπούτσια!

Ακόμη, στο εγχειρίδιο της Ντίσνει «The Disney Version» επισημαίνεται ότι προτίμησαν άσπρα γάντια για τον Mickey γιατί ήθελαν να τον κάνουν να μοιάζει περισσότερο με άνθρωπο παρά με ποντίκι.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ