Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αποκαλύπτοντας την απόρρητη Area 51: Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο της NASA


Η πρόσβαση στην άκρως απόρρητη Area 51 απαγορεύεται αυστηρώς αλλά αυτά τα βίντεο που αποκάλυψε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) πριν από μερικά χρόνια, αποτελούν την μοναδική ματιά που μπορεί να ρίξει κανείς εκεί και να δει από «πρώτο χέρι» τι κρύβεται στην πιο απόρρητη τοποθεσία της επικράτειας των ΗΠΑ.

Για να γιορτάσει τα 70 χρόνια δοκιμαστικών πτήσεων, το Armstrong Flight Research Center της NASA έδωσε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένο οπτικό υλικό απόρρητων δοκιμών, μερικές από τις οποίες ήταν καλά φυλαγμένο μυστικό για δεκαετίες. Περισσότερα από 200 βίντεο αποκαλύπτουν απο-προσγειώσεις, ελιγμούς, εναέριους ανεφοδιασμούς και δοκιμές αεροσκαφών που έμειναν στην ιστορία γιατί… έγραψαν ιστορία.



Από τα πιο ενδιαφέροντα βίντεο που αφήνουν τον απόρρητο κόσμο στον οποίο ήταν κρυμμένα μέχρι σήμερα, είναι αυτό που δείχνει το πειραματικό τριηχητικό αναχαιτιστικό YF-12C σε δοκιμές στην αεροπορική βάση Edwards, την «Μέκκα» των πιλότων δοκιμαστών της αμερικανικής Αεροπορίας. Το YF-12, μια έκδοση του φουτουριστικού Α-12 της Lockheed, μπορεί να μην υιοθετήθηκε τελικά από την USAF, αλλά άνοιξε τον δρόμο για το στρατηγικό υπερ-αναγνωριστικό SR-71 Blackbird των 3 Μαχ –αφού όμως έθεσε το 1965 ρεκόρ ταχύτητας 2.070,101 χλμ/ώρα και ρεκόρ ύψους 80.258 ποδών!



Γνωστό αρχικά ως Dryden Flight Research Center (από το όνομα του μηχανικού Χιού Λάτιμερ Ντράϊντεν) το Κέντρο Δοκιμών στην έρημο της Καλιφόρνια έγινε μάρτυρας της πρώτης υπερηχητικής πτήσης του ανθρώπου με το πυραυλοκίνητο Χ-1. Μετά, τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την πρόοδο… Το 2014 το Κέντρο μετονομάσθηκε προς τιμήν του αστροναύτη Νηλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στην Σελήνη.

Δείτε μερικά από τα μέχρι πρότινος απόρρητα βίντεο των αμερικανικών πτητικών δοκιμών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ