Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στην κρεβατοκάμαρά σας


Έχετε σκεφτεί ότι κάποιες από τις πιο συχνές συνήθειες, που έχουμε στην κρεβατοκάμαρα, δεν είναι τόσο… αθώες, όσο νομίζουμε; Και μπορεί να πιστεύουν πολλοί ότι βοηθούν στο χαλάρωμα πριν τον ύπνο, στην πραγματικότητα όμως, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και οι συνήθειες αυτές υπονομεύουν την ποιότητα του ύπνου σας, αλλά μπορούν να αποδειχθούν βλαβερές και για την υγεία σας.

Δείτε ποιες είναι οι συνήθειες αυτές και ποια αντικείμενα θα πρέπει να απομακρύνετε από την κρεβατοκάμαρά σας.

Το κινητό
Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας ότι μία περιήγηση στα social media, σας ξεκουράζει πριν τον ύπνο. Ή ένα γρήγορο σερφάρισμα για τα τελευταία νέα ή μία ματιά στα emails σας. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί στρεσογόνα. Επιπλέον, τα κινητά μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας. Αν και επιστημονικά δεν έχει τεκμηριωθεί, όμως, οι επιστήμονες θεωρούν τις ραδιοσυχνότητες που εκπέμπουν τα κινητά, «πιθανώς καρκινογόνες». Επίσης, πιθανότατα να αλλοιώνουν την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης του εγκεφάλου που ρυθμίζει τον 24ωρο ρυθμό του οργανισμού μας, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζουν τον ύπνο.

Τηλεόραση
Αρκετοί έχουν μάθει να κοιμούνται με την τηλεόραση ανοιχτή. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η συνήθεια αυτή δεν είναι ωφέλιμη για την υγεία, αφού επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα του ύπνου.

Φαγητό
Υπάρχουν και εκείνοι, που τους αρέσει να τρώνε στο κρεβάτι, βλέποντας τηλεόραση. Περιττό να πούμε, ότι μιλάμε για έναν κακό συνδυασμό, που σίγουρα επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Εξάλλου, με το να κοιμάστε με γεμάτο το στομάχι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα κοιμηθείτε καλά.

Δουλειά γραφείου
Λόγω έλλειψης χώρου, μπορεί να βάλετε το γραφείο σας στην κρεβατοκάμαρα. Όμως, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γραφείο θα είναι εκεί για να σας υπενθυμίζει τη δουλειά σας και μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά υποσυνείδητα, μπορεί να σας προκαλέσει άγχος. Αν, λοιπόν, υπάρχει άλλη επιλογή χωροταξικά, τοποθετήστε το σε άλλο δωμάτιο.

Ακαταστασία
Η μαμά σας είχε δίκιο: Πραγματικά πρέπει να κρατήσετε το δωμάτιό σας καθαρό. Σύμφωνα με το Psychology Today, ένα βρώμικο και ακατάστατο περιβάλλον μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική σας ευεξία.

Πολύ φωτεινά χρώματα
Προσπαθείτε να χαλαρώσετε, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο; Ενδεχομένως, να φταίνε σε αυτό τα ζωηρά, διεγερτικά χρώματα που έχετε βάψει τους τοίχους σας. Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου, του αργύρου, του πράσινου, αλλά και του πορτοκαλί είναι ιδανικές για τους τοίχους, σε μία κρεβατοκάμαρα. Σε αντίθεση με το καφέ και το γκρι, που δεν είναι και τα ιδανικότερα χρώματα.

Δεν έχετε σκιά
Την ώρα του ύπνου πρέπει να έχετε κλειστές τις κουρτίνες ή τις περσίδες. Πέρα από το γεγονός ότι το φως θα σας ξυπνήσει, επιστημονικά έχει συνδεθεί με καρδιακά προβλήματα και παχυσαρκία. Βέβαια, αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα της επακόλουθης στέρησης του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ