Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Η δραματική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν το άψυχο σώμα της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο (βίντεο)


Τις τεράστιες προσπάθειες που έκαναν οι λιμενικοί στη Φολέγανδρο για να ανασύρουν από τη θάλασσα και τα βράχια το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς αποτυπώνει το βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, το οποίο δείχνει και το δυσπρόσιτο σημείο στο οποίο ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης φαρμακοποιού, την πέταξε, αφού πρώτα την ξυλοκόπησε και την έσυρε στα βράχια στην περιοχή Λυγαριά.

Οι λιμενικοί, οι οποίοι έφθασαν στο σημείο, προσπάθησαν για αρκετή ώρα να περισυλλέξουν το κακοποιημένο από τα χτυπήματα σώμα της Γαρυφαλλιάς. Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές και ο αρχικελευστής του λιμενικού της Φολεγάνδρου, ήταν 16:30 το απόγευμα, όταν ενημερώθηκαν από τη δήμαρχο του νησιού ότι στην παραλία Λυγαριά βρισκόταν νεκρή μια κοπέλα.


Με σκάφος πήγαν στο σημείο και εκεί αντίκρισαν έναν άνδρα, ο οποίος ήταν γιατρός και είχε προσπαθήσει να της δώσει τις πρώτες βοήθειες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια οι λιμενικοί παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω του σημείου και της θάλασσας περισυνέλεξαν τη σορό.



Σύμφωνα με την κατάθεση του αρχικελευστή η 26χρονη φορούσε μόνο το μαγιό της και το πάνω μέρος ήταν ελαφρώς κατεβασμένο. Δίπλα από το πτώμα υπήρχε η μαύρη τσάντα πλάτης μέσα στην οποία ήταν και η ταυτότητα του δολοφόνου της.

Το επικίνδυνο και συνάμα δύσκολο από μορφολογικής πλευράς σημείο στο οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα, επισημαίνεται και στην έκθεση αυτοψίας των αστυνομικών, σύμφωνα με την οποία «η περιοχή της Λυγαριάς είναι βραχώδης και συνορεύει από τη μια πλευρά με τη θάλασσα και από την άλλη με χωμάτινο δρόμο. Στη βραχώδη περιοχή ανευρέθηκε το αυτοκίνητο μάρκας ford fiesta ιδιοκτησίας του Δημήτρη Βέργου. Πλησίον του εμπρόσθιου τμήματος του ανωτέρου οχήματος υπάρχει σημείο στον γκρεμό που είναι δυνατή η μετάβαση-πρόσβαση ατόμου από το επίπεδο που βρίσκεται το όχημα προς τη θάλασσα. Η διαδρομή από το επίπεδο που βρίσκεται το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα είναι κατηφορική και δύσκολη. Κατά τη μετάβασή μας προς τη θάλασσα και ακολουθώντας το μονοπάτι αρχόμενο από το γκρεμό εντοπίσαμε πάνω σε βράχο απόσταση δυο μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας καστανέρυθρες κηγλίδες. Πλησίον των κηλίδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ασημένιο σκουλαρίκι και αν σπασμένο κολιέ λαιμού αποτελούμενο από μαύρες χάντρες».


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ