Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Πόσο κοστίζει συνολικά η περιουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε όλη την Αγγλία


Με την βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου να βρίσκεται στην κεφαλή της χώρας για αιώνες, είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι και οι εκτάσεις γης της απλώνονται σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Η οικογένεια διαθέτει πολλά σπίτια, αλλά και άλλες μη κατοικημένες κατοικίες, ενώ σύμφωνα με τo thelist.com, η βασιλική οικογένεια απέκτησε συνολικά 26 διαφορετικά κτίρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο με το πέρασμα των χρόνων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται μεγάλα και μικρότερα κάστρα, πιο απλά καταλύματα, με όλα, ωστόσο, να διαθέτουν την χαρακτηριστική βασιλική πινελιά τους.

Η περιουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε όλη την Αγγλία

Για τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας υπάρχει ένα συμβούλιο, το The Crown Estate, το οποίο επιβλέπει και επεξεργάζεται τα οικονομικά θέματα της οικογένειας, λαμβάνοντας συχνά τελικές αποφάσεις σχετικά με τα έξοδα, ανάμεσα στα οποία και οι αγορές ή επεκτάσεις γης και ακινήτων.

Σύμφωνα με το Forbes, η βασιλική οικογένεια διαθέτει περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, με την ιδιοκτησία της να εκτείνεται και πέρα από κάστρα, παλάτια και κατοικίες, σε δάση, ξενοδοχεία και αγροκτήματα. Στην ουσία, δηλαδή, το στέμμα κατέχει πολλή γη.


Στο Λονδίνο, η βασιλική οικογένεια διαθέτει σχεδόν όλη την Regent Street -εκτός από ένα μεγάλο μέρος του St. James Park- με κτίρια που χρησιμοποιούνται για λιανική πώληση και γραφεία. Επιπλέον, στο βρετανικό στέμμα ανήκουν και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και 14 εμπορικές περιοχές καθώς και τρία εμπορικά κέντρα εκτός του Λονδίνου. Φυσικά, αυτά προστίθενται στα ήδη γνωστά κάστρα και ιστορικά κτίρια, μεταξύ των οποίων το Κάστρο Hillsborough στη Βόρεια Ιρλανδία το Παλάτι του Holyroodhouse και το Παλάτι του St. James.

Σύμφωνα με το thelist.com, επίσης, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας κατέχει το Δουκάτο της Κορνουάλης και το Δουκάτο του Λάνκαστερ, καθώς και 80.000 στέμματα γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ