Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες, Πόλο, Ελλάδα-Ουγγαρία 10-9: Ιστορικός θρίαμβος!


Τρομερή εμφάνιση και τεράστια νίκη από την εθνική ομάδα ανδρών επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο - Αυτή ήταν η πρώτη ελληνική νίκη επί των Ούγγρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 5-2; Τι κι αν έπαιζε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης; Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε ονειρικό ντεμπούτο στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο κι αν συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα μπορεί να φτάσει ψηλά.

Το αρχικά ισορροπημένο ξεκίνημα (2-3 το πρώτο 8λεπτο) δεν είχε την ανάλογη συνέχεια με την Ουγγαρία να ξεφεύγει με 2-5 στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Με τα γκολ των Γενηδουνιά, Φουντούλη μειώσαμε γρήγορα και παρά την απώλεια του Δερβίση (αποβλήθηκε με τρεις ποινές) και το νέο +2 των Ούγγρων (4-6), ο Καπότσης ισοφάρισε σε 6-6 λίγο πριν το φινάλε.

Το ελληνικό σερί έφτασε στο 3-0 καθώς στο τρίτο 8λεπτο προηγηθήκαμε με 8-6, και παρά την ισοφάριση των Μαγυάρων ο Γενηδουνιάς 14'' πριν το φινάλε διαμόρφωσε το 9-8.

Η τελευταία περίοδος ήταν δραματική με τους Ούγγρους να ισοφαρίζε 5'40'' πριν το φινάλε, αλλά στα 3'40'' πριν από το τέλος ο Βλαχόπουλος με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 10-9 καθώς στο φινάλε ο Ζερδεβάς με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το προβάδισμα.

Τα οχτάλεπτα: 2-3, 4-3, 3-2, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ