Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αίγυπτος: Συνελήφθη ζαχαροπλάστισσα που παρασκεύαζε γλυκά με…άσεμνη διακόσμηση


Η αστυνομία της Αιγύπτου συνέλαβε μια ζαχαροπλάστισσα, όταν φωτογραφίες των…τολμηρών κέικ που έφτιαχνε ξεπήδησαν στα social media.

Οι επίμαχες φωτογραφίες έδειχναν μια παρέα γυναικών σε κλαμπ του Κάιρο, η οποία διασκέδαζε τρώγοντας τούρτες με σχέδια σε σχήμα ανδρικών και γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Η δημιουργός των γλυκισμάτων συνελήφθη μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου παρασκεύαζε και τα γλυκά, και αφέθηκε τελικά ελεύθερη, έχοντας πληρώσει εγγύηση ύψους 5.000 λιρών Αιγύπτου.

«Δεν θα είμαστε επιεικείς με τις αποφάσεις μας», είπε ο Υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Φαουζί, τονίζοντας πως η περίπτωση της γυναίκας ερευνάται ακόμα.

Το ισλαμιστικό κυβερνητικό σώμα της χώρας, Νταρ αλ- Ίφτα, εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν πως οι σεξουαλικές νύξεις πάνω σε…τούρτες απαγορεύονται από την θρησκεία και αποτελούν ποινικά κολάσιμο αδίκημα, και αποκάλεσε το συμβάν «κατάφωρη προσβολή στις κοινωνικές αξίες».

Οι γυναίκες που εικονίστηκαν να καταναλώνουν τα γλυκά δεν υφίστανται δίωξη, ωστόσο δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να «καταδικάσουν» και αυτές για την πράξη τους.

Πολλοί από το εσωτερικό και το εξωτερικό της Αιγύπτου, ωστόσο, κατέκριναν την κυβέρνηση για την αυστηρότητα που επιδεικνύει σε τέτοιες περιπτώσεις, εν αντιθέσει με την επιείκιά της σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού.

Από το 2014, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ- Σίσι, έχει λάβει αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά τον έλεγχο του διαδικτύου στη χώρα του.

Έκτοτε, οι αρχές της Αιγύπτου έχουν την νομική δυνατότητα να παρακολουθούν και κατηγοριοποιούν χιλιάδες λογαριασμούς χρηστών και ιστοσελίδες, παρεμβαίνοντας όταν το περιεχόμενο έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης πάνω σε ποικίλα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ