Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Στο καινοτόμο ηλεκτρονικό «εργαλείο» myKEPlive εντάχθηκε ο Δήμος Νάουσας


· Στο καινοτόμο ηλεκτρονικό «εργαλείο» myKEPlive εντάχθηκε ο Δήμος Νάουσας
· Νέες ψηφιακές υπηρεσίες για πολίτες και φορείς
Ένα ακόμα ηλεκτρονικό «εργαλείο» εξυπηρέτησης αποκτούν οι πολίτες του Δήμου Η.Π. Νάουσας, με την ένταξή του στο δίκτυο του myKEPlive.

Μέσα από το myKEPlive οι πολίτες μπορούν να συνομιλούν μέσω βιντεοκλήσης με υπαλλήλους ΚΕΠ ανά την Ελλάδα, διεκπεραιώνοντας με τον τρόπο αυτό τις υποθέσεις τους από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου τους.

Επισημαίνεται ότι κατά το προηγούμενο διάστημα οι υπάλληλοι του ΚΕΠ του Δήμου Νάουσας πραγματοποίησαν σχετική ενημέρωση και τις απαιτούμενες πιλοτικές δοκιμές, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τη νέα καινοτόμα διαδικασία.

Οι πολίτες μπορούν να μπουν στην εφαρμογή myKEPlive είτε από το gov.gr, είτε από το gsis.gr, ενώ οι κατηγορίες των εξυπηρετούμενων υποθέσεων είναι οι εξής:
1) Πληροφόρηση-Αίτηση,
2) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις,
3) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία,
4) Εξυπηρέτηση από τον Δήμο.

Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονταxι στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας

Επίσης ο Δήμος Νάουσας εξασφάλισε τη δωρεάν παραχώρηση της υπερσύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας electobox σε φορείς του δήμου για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ελληνική εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών με την οποία κάθε φορέας μπορεί να διεξάγει εύκολα και με ασφάλεια κάθε είδους ψηφοφορία, τόσο με ενιαίο όσο και με πολλαπλά ψηφοδέλτια, όσο και κάθε μορφής δημοψήφισμα. Μέσω του καινοτόμου αυτό «εργαλείου» παρέχονται δωρεάν ψηφιακές κάλπες σε όλους τους φορείς που εδρεύουν στον Δήμο και αριθμούν έως και 1.000 μέλη.

Χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας και τους τεχνολογικά προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης του, το electobox διασφαλίζει στο μέγιστο το αδιάβλητο των εκλογών και την μυστικότητα της ψήφου. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίζουν εύκολα από όπου και αν βρίσκονται, μέσω του κινητού τους, του υπολογιστή τους ή του tablet τους. Τέλος, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα εκδίδονται σε αστραπιαίο χρόνο.

Πληροφορίες στο link που ακολουθεί:
https://electobox.com/el/dhmos-hrwikhs-polhs-naousas




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ