Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής το 4ο τεύχος του περιοδικού «Επί του… Περιστυλίου!»


Με κύριο θέμα τον απολογισμό του νομοθετικού έργου της Α΄ Συνόδου της ΙΗ Περιόδου, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής το νέο, 4ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του κοινοβουλίου «Επί του…Περιστυλίου!».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε και επεξεργάστηκε ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, Βασίλης Μπαγιώκος, η Α΄ Σύνοδος της ΙΗ Περιόδου υπήρξε πολύ γόνιμη στον τομέα του νομοθετικού έργου, παρά τα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησε η Βουλή λόγω πανδημίας, καθώς ψηφίστηκαν συνολικά 113 Νόμοι (75 Σχέδια Νόμων και 38 Διεθνείς Συμβάσεις). Περισσότερα εδώ.

(Τα γραφικά του απολογισμού και οι σχετικοί πίνακες επισυνάπτονται στο τέλος του Δελτίου Τύπου).

Στο θεματολόγιο τους 4ου τεύχους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

-Αφιέρωμα με τίτλο «Άλμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό» στο οποίο περιέχεται η συζήτηση και ψήφιση με ευρύτατη συναίνεση από τη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και άρθρο για το ίδιο θέμα του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Επίσης ρεπορτάζ για το τι είπε στην αρμόδια επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Κ. Μασσέλος.

-Ρεπορτάζ για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός», που ψήφισε η Βουλή.

-Ρεπορτάζ για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά, τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να συμπήξει μέτωπο με τις άλλες μεσογειακές χώρες εν όψει της διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και σχετικό άρθρο για το μεταναστευτικό πρόβλημα, του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου.

-Ρεπορτάζ για την επιτάχυνση των δημοσίων έργων και την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων.

-Ρεπορτάζ για τους πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την «απολιγνιτοποίηση» στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

-Ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, των κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

-Άρθρο-περιήγηση στο Αρχείο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, που διατηρείται στη Βουλή.

-Ρεπορτάζ για την ταινία μικρού μήκους «Στα βήματά της» στην οποία δόθηκε το βραβείο της Βουλής «Ανθρώπινες Αξίες» στο Φεστιβάλ Δράμας.

-Τέλος, ρεπορτάζ για τις δύο νέες εκπομπές, για τη γλώσσα και την ιστορία, που εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμά του για το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί.

Επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων και των φωτογραφιών της ύλης του περιοδικού, με αναφορά στην πηγή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ