Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Κλειστά 36 σχολεία και 300 τμήματα, λόγω κορωνοϊού - Δείτε όλη τη λίστα του υπουργείου Παιδείας


Όλο και πιο πιθανό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας – τουλάχιστον στις περιοχές που εμφανίζουν έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού – καθώς και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 667 επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν θα είναι τίποτα το επόμενο διάστημα αν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Η επιδημία Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση, καθώς μόλις χθες (20 Οκτωβρίου), ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 667 νέα κρούσματα και θάνατοι.

Η υγειονομική κατάσταση επηρεάζει και τον τομέα της Εκπαίδευσης, καθώς τμήματα ή σχολικές μονάδες έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, με την πλειονότητα να εντοπίζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.Όλο και περισσότερες είναι οι σχολικές μονάδες που βάζουν -ή έχουν βάλει- «λουκέτο» είτε σε επιμέρους τμήματα, είτε αναστέλλουν πλήρως τη λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων COVID-19.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημειώσε ότι πανελλαδικά το ποσοστό σχολείων και τμημάτων που έχουν κλείσει, λόγω κορωνοϊού, είναι πολύ μικρό. Συγκεκριμένα είπε, αυτή τη στιγμή είναι κλειστά 36 σχολεία και 300 τμήματα σε όλη τη χώρα.

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας ανανεώνεται συνεχώς.



Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.







Δείτε ΕΔΩ όλη τη λίστα με τα κλειστά σχολεία από το υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ