Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Κ.Γκιουλέκας: "Η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα!" (βίντεο)

Το πλαίσιο των τουρκικών προκλήσεων, την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά και το εάν είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενη προωθημένη τουρκική πρόκληση νοτίως της Κρήτης κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας στην εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ.

«Ασφαλώς και είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα!
Μία χώρα σαν την Ελλάδα, στη γειτονιά που ζει, πρέπει να είναι έτοιμη πάντοτε.
Η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς. Εμείς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με εκτιμήσεις εάν αυτό θα το κάνει ή όχι. Είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και αυτό κάνει η Κυβέρνηση. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και τόνισε:

«Υπάρχει ένας πολιτικός και διπλωματικός μαραθώνιος. Διεθνοποιούμε τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας παντού. Πέραν αυτού, όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο άσχετα εάν υπάρχουν - και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ενέργειες, για να υπάρχουν - ισχυρές συμμαχίες».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί "αλλοπρόσαλλης εξωτερικής πολιτικής" που καταλογίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση ο Κ.Γκιουλέκας ανέφερε:

«Μήπως θυμάστε κάποιον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ζητούσε να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο; Μήπως θυμάστε κάποιες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα; Εάν κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εθνικά θέματά μας για αντιπολιτευτική μικροπολιτική, έχουμε να θυμηθούμε πολλά!», τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Τέλος, για το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε:

«Αυτή η απόφαση της Άγκυρας ήταν μία ευθεία προσβολή στην Χριστιανοσύνη, μία ευθεία προσβολή στον Ελληνισμό και την παγκόσμια κοινότητα. Ό,τι και να κάνει ο Ερντογάν, όπως η Κωνσταντινούπολη ήταν, είναι και θα είναι η έδρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με την ίδια λογική και η Αγια Σοφιά θα παραμείνει στην συνείδηση όλου του κόσμου ως η του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία. Χτίστηκε ως ναός και θα είναι ένα μνημείο μοναδικό ανά τους αιώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ