Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Άρης-Ολυμπιακός: Πώς θα δείτε το ματς - Η κατάσταση των ομάδων - Η προϊστορία

Ο Ένινγκ προσπαθεί να διαχειριστεί την αποδυνάμωση του ρόστερ της, τον Άρη. Από την άλλη ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει ως κύριο μέλημα τη διατήρηση του αήττητου.


Ο Άρης

Έχει χάσει και τα τρία τελευταία παιχνίδια του, ενώ δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία, με τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Έχει να κερδίσει αγώνα από την πρεμιέρα των πλέι οφ, με τον ΟΦΗ τότε.
Αυτή η νίκη επί του ΟΦΗ είναι και η μοναδική του στα τελευταία 10 για το πρωτάθλημα και μοναδική στα 11 τελευταία επίσημα.

Έχει δύο νίκες στα 14 τελευταία επίσημα, αυτή με τον ΟΦΗ και το «διπλό» στον Ατρόμητο, που του χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Έχουν μπει 21 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας στα πλέι οφ.

Με την ΑΕΚ μπήκαν πέντε γκολ. Έχει άλλα τρία παιχνίδια με τέσσερα γκολ και δύο παιχνίδια με δύο γκολ. Φυσικά τα 14 γκολ είναι η χειρότερη άμυνα των πλέι οφ.

Πέτυχε ένα γκολ στα τρία τελευταία, αφού είχε βάλει έξι γκολ στα τρία πρώτα των πλέι οφ. Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν σκόραρε σε διαδοχικά παιχνίδια, αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 2019.

Έχει δεχτεί γκολ και στα δέκα τελευταία για το πρωτάθλημα.

Έχασε τα οκτώ από τα 14 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μια ήττα στα 12 προηγούμενα. Είναι αθροιστικά τα 26 παιχνίδια με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο.


Στην κανονική περίοδο

Από τις οκτώ νίκες στην κανονική περίοδο, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Πέτυχε σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα τουλάχιστον γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Μέχρι την ήττα του από την ΑΕΚ εντός έδρας στις 16 Φεβρουαρίου, είχε ένα σερί 16 αγώνων πρωταθλήματος, που δεν έχανε εντός και δεν νικούσε εκτός.


Στην κανονική διάρκεια

Έκανε δέκα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία είχε περισσότερες. Οι δύο ισοπαλίες είναι εντός έδρας και οι οκτώ εκτός.


Ο Άρης εντός έδρας

Έχασε διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα του από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αφού είχε νικήσει στην πρεμιέρα των πλέι οφ τον ΟΦΗ.

Έχει χάσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία στην έδρα του. Αμέσως πριν είχε τέσσερις σερί νίκες και ήταν επτά αγώνες αήττητος!

Για όλες τις διοργανώσεις δεν έχει κερδίσει τα έξι από τα επτά τελευταία στην έδρα του, δύο φορές με τον Ατρόμητο, τρεις με την ΑΕΚ και μια με τον ΠΑΟΚ. Νίκησε μόνο τον ΟΦΗ.

Έχει σκοράρει στα 14 από τα 16 εντός έδρας. Δεν σκόραρε με την ΑΕΚ τον Φεβρουάριο και με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Έχει δεχτεί γκολ και στα πέντε τελευταία εντός, μετά τις 2 Φεβρουαρίου, όταν νίκησε τον Πανιώνιο 2-0.


Ο Ολυμπιακός

Είχε την πρώτη βαθμολογική απώλεια στα πλέι οφ, φέρνοντας 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Μπορούσε να νικήσει αν δεν έχανε πέναλτι. Έχει χάσει και τα τρία πέναλτι, που κέρδισε στα πλέι οφ. Όλες οι άλλες ομάδες μαζί έχουν τέσσερα εύστοχα στα τέσσερα πέναλτι, που έχουν κερδίσει.

Το 0-0 με τον Παναθηναϊκό σταμάτησε ένα σερί 10 νικών για το πρωτάθλημα. Τώρα έχει 10 νίκες στα 11 τελευταία και 17 στα 20 τελευταία, με εξαίρεση τις ισοπαλίες με Βόλο, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έχει  φτάσει συνολικά χωρίς ήττα 42 αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Στη νίκη του με τον ΟΦΗ έφτασε τα 101 γκολ στη σεζόν.

Έχει δεχτεί γκολ στα τρία από τα πέντε τελευταία, αφού δεν είχε δεχτεί στα πέντε προηγούμενα. Στα 13 τελευταία δέχτηκε τέσσερα γκολ, από Άρη, Ξάνθη και ΑΕΚ, αφού όμως προηγήθηκε 3-0, 3-0 και 2-0 αντίστοιχα! Μόνο του ΟΦΗ το γκολ τον δυσκόλεψε στο τελευταίο παιχνίδι.

Έχει κρατήσει επίσης το «μηδέν» σε 14 από τους 20 τελευταίους αγώνες του, και συνολικά σε 21 από τους 32 αγώνες του.

Δέχτηκε δύο από τον Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα. Το παιχνίδι εκείνο με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 42 πρωταθλήματος, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.


Στην κανονική περίοδο

Έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία, που δεν έχει χάσει παίζοντας με όλες τις ομάδες από δύο φορές. Για τον Παναθηναϊκό το 1963-64 και τον ΠΑΟΚ το 2018-19 αυτό σήμαινε και αήττητο πρωτάθλημα.

Μπήκε στα πλέι οφ 14 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και 15 από την ΑΕΚ.

Έφτασε τα 53 γκολ και έχει πάλι την καλύτερη επίθεση.

Πέτυχε δύο φορές από πέντε γκολ σε αγώνα του, τέσσερις φορές από τέσσερα και άλλες δύο φορές από τρία γκολ.

Δεν σκόραρε σε τρία ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη, Βόλο και με την ΑΕΚ.

Έχει μακράν την καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ.

Στη νίκη επί του Πανιωνίου με τα τρία γκολ που πέτυχε στα πρώτα εννέα λεπτά, έκανε ρεκόρ του γρηγορότερου 3-0 στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.


Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας

Έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, αφού είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα εκτός έδρας. Προηγούμενη απώλεια ήταν η ισοπαλία με την ΑΕΚ στις 26 Ιανουαρίου.

Έχει δηλαδή κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία τα έξι από τα οκτώ τελευταία.
Είναι αήττητος στα 21 τελευταία εκτός έδρας, μετά την ήττα στην Τούμπα πριν από ένα και πλέον χρόνο, με 15 νίκες και έξι ισοπαλίες. Το ρεκόρ στην ιστορία του είναι 34 αγώνες χωρίς ήττα εκτός, από το 2012 ως το 2014.

Δέχτηκε γκολ από την ΑΕΚ, αφού είχε κρατήσει το «μηδέν» στα εννέα προηγούμενα, μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο. Δεν μπόρεσε να φτάσει το ρεκόρ στην ιστορία του, που είναι 11 παιχνίδια, από το 2013.

Τώρα έχει δεχτεί ένα γκολ στα 11 τελευταία εκτός έδρας.

Έχει δεχτεί συνολικά τέσσερα γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, ενώ έχει δεχτεί τα διπλάσια στην έδρα του!

Στην κανονική διάρκεια…

Δέχτηκε τρία γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, από Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο. Είχε δεχτεί τα διπλάσια στην έδρα του!

Ολοκλήρωσε τις εξόδους του στις έδρες της περιφέρειας, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ και στις επτά!


Μεταξύ τους

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Άρη. Στις 29 Οκτωβρίου 2012 ήταν η τελευταία φορά που ο Άρη δεν ηττήθηκε φέρνοντας 2-2 στην έδρα του.
Είναι η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός δεν νίκησε σε 13 αγώνες!

Ο Άρης έχει να κάνει νίκη από τις 28 Απριλίου 2010, σχεδόν δέκα χρόνια πριν, 2-0 τότε (39’ κεφαλιά Τζόνσον, 90’ σουτ Τζόνσον. Ο Nικοπολίδης απέκρουσε πέναλτι του Κόκε). Ήταν η πρώτη αγωνιστική της μοναδικής συμμετοχής του Ολυμπιακού στα πλέι οφ με τη μορφή εκείνη.

Από τότε ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει 14 αγώνες πρωταθλήματος και 16 για όλες τις διοργανώσεις από τον Άρη.


Μεταξύ τους με τον Άρη γηπεδούχο

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τρία τελευταία στη Θεσσαλονίκη, μετά το 2-2 του Οκτωβρίου του 2012.

Έχει κερδίσει επίσης τα πέντε από τα έξι τελευταία, όπου είναι αήττητος. Η τελευταία νίκη του Άρη είναι στις 28 Απριλίου 2010.


Η ιστορία

Νίκες Άρη: 21
Ισοπαλίες: 31
Νίκες Ολυμπιακού: 62

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 16
Ισοπαλίες: 21
Νίκες Ολυμπιακού: 19


Τα παιχνίδια τους στη σεζόν

06.10.2019: Άρης – Ολυμπιακός 1-2
(7’ κεφαλιά Ντιγκινί – 33’ κεφαλιά Μασούρας, 38’ κεφαλιά Ελ Αραμπί)

19.01.2020: Ολυμπιακός – Άρης 4-2
(22’ σουτ Γκιγιέρμε, 24’ σουτ Ελ Αραμπί, 43’ σουτ Ελαμπντελαουί, 63’ πέναλτι Βαλμπουενά – 37’ κεφαλιά Ρόουζ, 82’ σουτ Ντιγκινί)

14.06.2020: Ολυμπιακός – Άρης 3-1
(27’ σουτ Καμαρά, 28’ σουτ Καμαρά, 38’ σουτ Μασούρας – 64’ σουτ Ιντέγε. Ο Χούλιαν Κουέστα απέκρουσε πέναλτι του Φορτούνη)


Η τηλεοπτική μετάδοση

Το παιχνίδι του Άρη – με τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports 2HD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ