Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Γεραπετρίτης: «Το πρόβλημα του Άρη υπερβαίνει τις δυνατότητες της Πολιτείας»

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Άρης και στις πραγματικές δυνατότητες της Κυβέρνησης.

Χθες (8/7), ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επαφή με τους ανθρώπους του Άρη έπειτα από εκατοντάδες μηνύματα που δέχθηκε από φίλους της ομάδας οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στον Άρη και πιο συγκεκριμένο στο ζήτημα απαγόρευσης μεταγραφών που του επέβαλε η FIFA.

Στα μηνύματα που έστειλαν στον Υπουργό Επικρατείας οι φίλοι του Άρη, σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι η ΠΑΕ Άρης έκανε χρήση νόμου του εθνικού δικαίου και τιμωρήθηκε λόγω αυτού από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, γεγονός το οποίο βάζει στην εξίσωση (εκτός της ΕΠΟ) και την ίδια την Πολιτεία.

Με δηλώσεις του στον «ΣΚΑΙ», ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι δέχεται πολλά μηνύματα από φίλους του Άρη λέγοντας ότι… «Δέχομαι σωρηδόν μηνύματα από φίλους του Άρη και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής. Ο Άρης έχει σε βάρος του μια σειρά από αποφάσεις δικαστικές της ΦΙΦΑ, αυτό δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διότι όπως γνωρίζεται η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα στα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα διεθνών οργανισμών όπως είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου».

Παράλληλα έβαλε συγκεκριμένο όριο στις ενέργειες που δύναται να κάνει η Κυβέρνηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Παρόλα αυτά όμως εγώ προσωπικά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, συντάξαμε μια επιστολή νομική η οποία διευκολύνει τον Άρη ούτως ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην καταλαμβάνουν αλλά να ισχύουν μόνο για το μέλλον. Η επιστολή έχει σταλεί δια του υπουργείου Αθλητισμού στη ΦΙΦΑ. Εγώ προσωπικά είχα επικοινωνία με τη ΦΙΦΑ έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στον Άρη για να συμμετέχει. Να μην υπάρξει δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών και να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του.

Είμαστε πάνω από το πρόβλημα, δυστυχώς υπερβαίνει τις δυνατότητες της πολιτείας επειδή είναι ζήτημα αποκλειστικά και μόνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο που μπορούμε θα γίνει απολύτως ότι είναι δυνατό και εγώ έχω κάνει ότι περνάει από το χέρι μου και θα συνεχίσω να το πράττω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ