Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Δικηγόρος Μιωνή: Εχουμε και άλλες αποδείξεις - Δεν έχει γίνει συρραφή στο ηχητικό

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η κατάθεση, στην Προανακριτική, από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, της ηχογραφημένης συνομιλίας του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Η πλευρά του Ισραηλινού επιχειρηματία υποστηρίζει ότι αυτό το ηχογραφημένο κομμάτι δεν είναι η μοναδική απόδειξη που έχει στα χέρια της.

Ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή, κ. Πανταζής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha, είπε ότι ο επιχειρηματίας έχει κι άλλες αποδείξεις στα χέρια του. Δεν διευκρίνισε αν αυτές οι αποδείξεις στις οποίες αναφέρεται είναι κι άλλες ηχογραφημένες συζητήσεις. Είπε όμως, ότι η πλευρά Μιωνή θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά εν ευθέτω χρόνω. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 9 ακόμα ηχογραφημένες συνομιλίες που έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας που είχε μπεί στο στόχαστρο των Εισαγγελέων επι εποχή ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει απαλλαγεί για όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Ο ίδιος, προκάλεσε, όπως είπε, "τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό για ανάλυση" και πρόσθεσε ότι "δεν έχει γίνει καμία συρραφή" στις κασέτες.

Τόνισε δε, ότι όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που παρέδωσε ο επιχειρηματίας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής με τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είχε με τον τότε κορυφαίο υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα το 2016, δείχνουν τις παραδικαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση πλέον παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς το ηχητικό ντοκουμέντο και η δήλωση Μιωνή θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ΝΔ κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο Νίκος Παππάς και η Κουμουνδούρου κατηγορούν τον επιχειρηματία για "μαφιόζικη μέθοδο" και για μοντάζ του ηχογραφημένου υλικού, ωστόσο κανείς δεν διαψεύδει πως τα πρόσωπα που ακούγονται να συνομιλούν είναι ο Σάμπυ Μιωνής και ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ηχητικό ντοκουμέντο, η καταγραφή του οποίου έγινε στις 21 Μαΐου του 2016, ο επιχειρηματίας ζήτησε ραντεβού από τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, για να παρέμβει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να λυθούν δικαστικές του υποθέσεις. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, 10 ημέρες νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τον είχε εκβιάσει παρουσία μάλιστα του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με την συνομιλία ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει τη "δική του ατζέντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ