Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Λιπομεταφορά: Πώς συμβάλλει στην αύξηση στήθους & γλουτών

Το βασικό ατού της λιπομεταφοράς είναι ο συνδυασμός δύο επεμβάσεων σε μία. Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιεί συνδυασμό λιποαναρρόφησης και μεταφοράς λίπους (λιπομεταφορά).

«Το θετικό, λοιπόν, είναι ότι βελτιώνουμε δύο ή και περισσότερα σημεία παράλληλα, καθώς αφαιρούμε λίπος από ένα-δύο σημεία και το μεταφέρουμε εκεί ακριβώς που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα και αυτός είναι ένας βασικός λόγος, που η επέμβαση αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη. Έτσι μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο του στήθους ή και των γλουτών, χωρίς τη χρήση ξένου σώματος, όπως το ένθεμα σιλικόνης», εξηγεί ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

Η λιπομεταφορά είναι μια ευκαιρία βελτίωσης ολόκληρου του σώματος, καθώς προβληματικές περιοχές εξομαλύνονται και σμιλεύονται μαζί με τη μεταφορά λίπους στους γλουτούς.

Οι πολύ αδύνατες γυναίκες, βέβαια, δεν μπορούν να υποβληθούν στη συγκεκριμένη επέμβαση, καθώς δεν μπορεί σε εκείνες να χρησιμοποιηθεί αυτόλογο λίπος, για ευνόητους λόγους.

Βραζιλιάνικα οπίσθια με λιπομεταφορά

Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν βραζιλιάνικα οπίσθια, οπότε επιλέγουν τη συγκεκριμένη επέμβαση για καθαρά αισθητικούς λόγους και περαιτέρω βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης. Κάποιες άλλες γυναίκες την επιλέγουν ύστερα από μεγάλη απώλεια βάρους, διότι οι γλουτοί τους έχουν αδειάσει, εξαιτίας των αυξομειώσεων στα κιλά. Τέλος, ένας, ακόμη, λόγος, που οι γυναίκες προχωράνε σε λιπομεταφορά για να αποκτήσουν τα οπίσθια των ονείρων τους, είναι η χαλάρωση που παρατηρείται στην περιοχή λόγω ηλικίας (συνήθως μετά τα 40 έτη).

Το πρώτο στάδιο της αυξητικής γλουτών με χρήση λίπους περιλαμβάνει τη συγκέντρωση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό. Στη συνέχεια μεταφέρεται στους γλουτούς, για να τους μεγεθύνει. Σύμφωνα με τον κύριο Απόστολο Γαϊτάνη, το λίπος είναι υλικό απόλυτα ασφαλές, διότι είναι αυτόλογο, δηλαδή λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο.

Η διαδικασία

Ο γιατρός παίρνει λίπος από το σώμα του ασθενή με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Συνήθως, για τη λήψη λίπους, προτιμώνται η περιοχή της κοιλιάς και το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση, όμως, που αυτό το λίπος δεν φτάνει, μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση ο πλαστικός χειρουργός επεξεργάζεται το αφαιρούμενο λίπος είτε με ειδική φυγοκέντριση είτε με διάφορες άλλες μεθόδους διήθησης και, τέλος, εγχέει το λίπος στην περιοχή των γλουτών. Η ποσότητα του λίπους, που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από την επιθυμία του ατόμου, όσον αφορά στον βαθμό αύξησης, αλλά και από τη δυνατότητα διάτασης, που έχει το δέρμα της συγκεκριμένης περιοχής.

«Το βραζιλιάνικο buttlift, όπως αλλιώς ονομάζεται, φέρει μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης συγκριτικά με άλλες διαδικασίες βελτίωσης των γλουτών, όπως, για παράδειγμα, τα εμφυτεύματα. Επειδή το λίπος είναι το δικό σας και όχι ένα ξένο σώμα, υπάρχει λιγότερος κίνδυνος αλλεργίας ή αντίδρασης σε αυτό. Επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης του λίπους, σε αντίθεση με την αυξητική γλουτών με τοποθέτηση εμφυτεύματος. Τα αποτελέσματα φαίνονται εντελώς φυσικά. Οπότε, αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ανορθωμένους και γεμάτους γλουτούς, τότε αυτή η τεχνική είναι ιδανική για εσάς», λέει ο πλαστικός χειρουργός.

Αυξητική στήθους με λιπομεταφορά

Ενδείξεις για αύξηση του στήθους έχουν γυναίκες, οι οποίες βλέπουν το στήθος τους μικρό σε μέγεθος, γυναίκες που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο στήθος τους, καθώς και αλλαγή στο σχήμα, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις βάρους. Επίσης στις γυναίκες, οι οποίες εμφανίζουν ασυμμετρία, ο ρόλος του χειρουργού είναι να την εξισώσει, αυξάνοντας το μικρότερο στήθος και μειώνοντας το μεγαλύτερο.

Η μέθοδος της λιπομεταφοράς είναι ο πιο φυσικός τρόπος αύξησης του στήθους.

«Ομοίως, λοιπόν, με τη βοήθεια της λιποαναρρόφησης απομακρύνουμε αρχικά το περιττό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς ή τους μηρούς και το επανατοποθετούμε (κατόπιν επεξεργασίας) στο στήθος για την ενίσχυση του μεγέθους του. Έτσι μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο του στήθους και να βελτιώσουμε το σχήμα χωρίς τη χρήση ξένου σώματος, όπως το ένθεμα σιλικόνης. Επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε το επιθυμητό μέγεθος ανάλογα με την ποσότητα λίπους, που υπάρχει στο σώμα και την επιθυμία της ασθενούς», υπογραμμίζει ο κύριος Γαϊτάνης.

Μπορεί να χρειαστεί να γίνει επιπλέον μία μικρή επιδιόρθωση, γιατί ένα μικρό ποσοστό λίπους μπορεί να απορροφηθεί.

Ανάρρωση και διάρκεια αποτελέσματος

Ο χρόνος ανάρρωσης μετά την επέμβαση είναι σχετικά σύντομος. Οι τομές είναι μικροσκοπικές, επουλώνονται γρήγορα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Η ενόχληση μετά την εγχείρηση είναι ελάχιστη και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με κοινά αναλγητικά.

Περίπου το 40-70% του μεταφερόμενου λίπους θα παραμείνει στο σημείο για πάντα και το υπόλοιπο θα απορροφηθεί από τον οργανισμό. Εάν κάποια γυναίκα επιθυμεί μεγαλύτερο βαθμό αύξησης στο στήθος της, ενδεχομένως να πρέπει να ξανακάνει την διαδικασία και δεύτερη φορά, επισημαίνει ο ειδικός.


Ιωάννα Τζόβολου
ring@ringnetworks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ