Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Φάκελος «Ελίζα Λαμ»: Το μεγαλύτερο μυστήριο του Χόλιγουντ που κανείς δεν μπορεί να λύσει

Ορισμένα μυστήρια μοιάζουν τόσο ανεξήγητα που μπορεί να γίνουν εμμονή και να δομήσουν ολόκληρες θεωρίες συνωμοσίας γύρω τους. Ένα από αυτά είναι φημισμένη εξαφάνιση της Ελίσα Λαμ.

Η ιστορία της θα μπορούσε να είναι σενάριο από ταινία, αλλά επιβεβαίωνεται το κοινότοπο ρητό πως καμία φορά η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία.

Ήταν λοιπόν Φεβρουάριος του 2013 όταν η Ελίσα Λαμ, μια 22χρονη φοιτήτρια από τον Καναδά, βρέθηκε νεκρή μέσα στο Cecil Hotel και συγκεκριμένα σε μια δεξαμενή νερού του κτιρίου!

Το μυστήριο σχετικά με την Λαμ είχε ξεκινήσει βέβαια μερικές μέρες νωρίτερα. Συγκεκριμένα, από τις 31 Ιανουαρίου τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Οι γονείς της δήλωσαν άμεσα την εξαφάνιση της κόρης τους και δύο εβδομάδες αργότερα το πτώμα της βρέθηκε γυμνό μέσα σε μια δεξαμενή του ξενοδοχείου, όταν οι ένοικοι παραπονέθηκαν για τη γεύση και την οσμή του νερού.

Ήταν απίστευτο αλλά το νεκρό σώμα της είχε παραμείνει στο νερό για περίπου δύο εβδομάδες χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς…



Οι ιατροδικαστές αποφάνθηκαν πως ο θάνατός της οφειλόταν σε πνιγμό και επισήμαναν οτι δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ κατά τη νεκροψία.

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ παράξενο σε αυτή την ιστορία. Και αυτό είναι το βίντεο-ντοκουμέντο με πρωταγωνίστρια την Λαμ που διέρρευσε και που αποτυπώνει τις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο ασανσέρ του ξενοδοχείου και η νεαρή κοπέλα μοιάζει να συμπεριφέρεται αλλόκοτα. Α

Αρχικά, μπαίνει στο ασανσέρ και αρχίζει να πιέζει όλα τα κουμπιά, ενώ στη συνέχεια μοιάζει περιμένει κάτι να συμβεί, αλλά, για κάποιο λόγο, η πόρτα του ασανσέρ δεν κλείνει. Κοιτάζει γύρω της σαν να κρύβεται από κάποιον. Στο 1:57 του βίντεο, τα χέρια της κινούνται σχεδόν εξωπραγματικά και μοιάζει να μιλάει σε κάποιον.

Στη συνέχεια φεύγει και η πόρτα του ασανσέρ κλείνει και αρχίζει να λειτουργεί ξανά.



Αμέσως μετά η Ελίζα ανεβαίνει στην ταράτσα του ξενοδοχείου και τελικά καταλήγει στη δεξαμενή του νερού όπου και πνίγεται. Η Λαμ είχε ιστορικό διπολικής διαταραχής, στοιχείο που εξηγεί την παράξενη συμπεριφορά της στον ασανσέρ. Το πραγματικό μυστήριο ωστόσο είναι άλλο: πως βρέθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου;

Η πόρτα που οδηγούσε εκεί ήταν ασφαλείας ενώ υπήρχε και συναγερμός. Συν τοις άλλοις, μια δεξαμενή νερού είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά δύσκολο να ανοιχτεί. Οι εργαζόμενοι, άλλωστε, αναγκάστηκαν να κόψουν τη δεξαμενή για ν’ αφαιρέσουν το σώμα της και αυτό είναι ενδεικτικό.

Μια άλλη λεπτομέρεια, που κάνει ακόμα πιο μυστήρια την υπόθεση, είναι πως τα καπάκια των δεξαμενών νερού είναι τόσο βαριά, που είναι αδύνατο να μετακινήθηκαν από ένα μονάχα ατομα. Πώς λοιπόν μπόρεσε η Λαμ να μπει στη δεξαμενή και στη συνέχεια να κλείσει το καπάκι από πάνω της;

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του ασανσέρ τότε είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για μία πολύ περίεργη και ανατριχιαστική υπόθεση. Μόνο που ακόμα δεν τα έχετε διαβάσει όλα…



Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι λες και βγήκε από μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ. Εκεί, κατά την περίοδο 1984-1985 διέμενε ο κατά συρροή δολοφόνος Ρίτσαρντ Ραμίρες, ο οποίος είχε καταδικαστεί για 13 δολοφονίες. Κάποιες… ακραίες θεωρίες, μάλιστα, αναφέρουν πως μέσα στο ασανσέρ, η Ελίσα μιλούσε με το φάντασμά του.



Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχουν μείνει και έχουν «δράσει» κι άλλοι κατά συρροήν δολοφόνοι, όπως ο Τζακ Αντεργουέγκερ σ’ ένα έγκλημα του 1964, Ενώ ήταν το τελευταίο μέρος που είδε κάποιος την «διαβόητη» Μαύρη Ντάλια!

Τέλος, πολλοί άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει πέφτοντας από τα παράθυρα του συγκεκριμένου κτηρίου.





Πηγή: menshouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ