Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πρόεδρος UEFA: Από τις κυβερνήσεις εξαρτάται αν θα παίξουμε ή όχι

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν επιβεβαίωσε την προθεσμία της UEFA ως τις 3 Αυγούστου για την ολοκλήρωση της σεζόν, αλλά μόνο αν το επιτρέψουν κορωνοϊός και κυβερνήσεις.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μίλησε στο γερμανικό ZDF και ξεκαθάρισε ότι ναι μεν έχει δοθεί προθεσμία ως τις 3 Αυγούστου για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, αλλά αυτοί που θα αποφασίσουν τι θα γίνει τελικά είναι ο... κορωνοϊός και οι κυβερνήσεις.

«Προς το παρόν όλα τα πλάνα είναι θεωρητικά για το πώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι 3 Αυγούστου όλα πρέπει να έχουν τελειώσει, όπως και το Champions και το Europa League. Η κατάσταση είναι σπάνια. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Αν σταματήσει η κρίση, θα αρχίσουμε νωρίτερα», είπε αρχικά ο Τσέφεριν και συνέχισε.

«Η μόνη λανθασμένη απόφαση θα είναι να παίξουμε με έναν τρόπο που θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, των οπαδών, των διαιτητών. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε τον αθλητισμό. Ο κόσμος είναι με άγχος και πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι μία σοβαρή βιομηχανία που απευθύνεται στον κόσμο. Ωστόσο οι σούπερ-σταρ αυτή τη στιγμή είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

Και ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, εστίασε στις κυβερνήσεις και τις αποφάσεις τους.

«Έχουμε πολλά πλάνα για να επανεκκινήσουμε το Champions και το Europa League, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή να μην παίξουμε ξανά. Υπάρχει μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στην UEFA, τα πρωταθλήματα και τις ομάδες. Αν οι κυβερνήσεις δεν μας αφήσουν να παίξουμε, δεν θα παίξουμε. Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα κεκλεισμένων των θυρών και με τηλεόραση. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που θέλει ο κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ