Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Στον «αέρα» η επανεκκίνηση της Premier League – Πρόταση για «ψαλίδι» 30% στα συμβόλαια

Η Premier League ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επανεκκινήσει στις αρχές Μαΐου, ενώ πρότεινε μειώσεις 30% στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της, η Premier League προχώρησε σε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Όπως τονίζεται, το πρωτάθλημα δεν θα επανεκκινήσει στις αρχές Μαΐου, ενώ οι ομάδες θα επιστρέψουν στη δράση μόνο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες κι αφού πρώτα δοθεί ειδική άδεια από τις Αρχές.

Παράλληλα επισημαίνεται πως στόχος όλων είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν και να διεξαχθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Από ‘κει και πέρα, στην ανακοίνωση αναφέρεται η πρόταση για περικοπές ύψους 30% στους μισθούς των ποδοσφαιριστών προκειμένου να προστατευτούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Επίσης, αποφασίστηκε να προσφερθούν 125 εκατομμύρια λίρες στην EFL και στη National League ως πακέτο στήριξης στους συλλόγους των χαμηλότερων κατηγοριών.

Συν τοις άλλοις, η Premier League θα δώσει άμεσα 20 εκατομμύρια λίρες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, ενώ παίκτες και προπονητές των ομάδων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλο το ιατρικό προσωπικό για την τεράστια μάχη που δίνει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τέλος, επισημαίνονται οι ενέργειες που γίνονται από κάθε ομάδα ξεχωριστά προκειμένου να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο και να ανακουφιστούν οι ευπαθείς ομάδες, ενώ τονίζεται ότι θα συνεχιστεί η διαφημιστική καμπάνια που θα προωθεί μηνύματα θωράκισης της δημόσιας υγείας.

The Premier League’s overriding priority is to aid the health and wellbeing of the nation and our communities. The 2019/20 season will only return when it is safe and appropriate to do so.

Full statement: https://preml.ge/qtuuh 

Προβολή εικόνας στο Twitter

1.508 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ