Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Η εβδομαδιαία Έκθεση για τον Κορωνοϊό από τα Clip News

Η Clip News, εταιρεία υπηρεσιών Αποδελτίωσης, Reporting & Analysis, παρουσιάζει τις σημαντικότερες τάσεις του διαδικτύου για το χρονικό διάστημα 28/03 – 03/04 σχετικά με τις αναφορές/συζητήσεις για τον COVID-19. Η συλλογή και η ανάλυση των online δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Brandwatch*.



Το #covid–19, το #μενουμεσπιτι, το #απαγορευσηκυκλοφοριας και το #καραντινα συνέχισαν για ακόμη μια εβδομάδα να αποτελούν τα πιο δημοφιλή hashtags, ενώ συζήτηση έγινε και για όσα ανακοινώνει κάθε απόγευμα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Καθηγητής Σωτήρης #τσιοδρας αλλά και για τα μέτρα και τις αποφάσεις που λαμβάνει επί του θέματος η #κυβερνηση_μητσοτακη.

Τα «μέτρα της κυβέρνησης» και η «τήρηση των μέτρων» για την «αντιμετώπιση της πανδημίας» φαίνεται να απασχολούν περισσότερο τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι συζητούν για την «επόμενη μέρα», αναφορές που αποτέλεσαν τα θέματα της εβδομάδας σχετικά με τον COVID-19.

Το δημοσίευμα με τα περισσότερα retweets προήλθε από τον λογαριασμό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη (@KostasVaxevanis). Στο συγκεκριμένο post ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο τεστ για τον COVID-19 από την πολυεθνική Roche, επισημαίνοντας πως μέρος των μετοχών της Roche έχει η Novartis και σχολιάζοντας ότι «κάποιοι θα αρχίσουν να ανακαλύπτουν την αναγκαιότητα των τεστ στην Ελλάδα».

Οι περισσότερες αναφορές στον COVID-19 έγιναν την Τρίτη 31 Μαρτίου, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα συνεχίζουν να γίνονται στις 18:00, γεγονός που συσχετίζεται με τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα.

Τα παραπάνω στοιχεία προήλθαν από ένα σύνολο 599.545 αναφορών από 47.683 μοναδικούς χρήστες, με 57% εξ αυτών να είναι άντρες και 43% να είναι γυναίκες.


*Η Clip News είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες της πλατφόρμας Brandwatch, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο του Social Media & Web Monitoring. Πηγές των αναφορών/συζητήσεων αποτελούν το Twitter, το Instagram και όλα τα σημαντικά ειδησεογραφικά websites, καθώς και blogs και forums.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ