Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Λαχματζούν

Έχετε δοκιμάσει λαχματζούν; Ορίστε η συνταγή:

Υλικά (για 4 άτομα)
- 350 γρ. αρνίσιος κιμάς (ή ανάμεικτος, αρνί και μοσχάρι)
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 4 πράσινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
- 4 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 4 κουταλιές βούτυρο
- Λίγο γιαούρτι σακούλας
- Αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι

Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2-3 κουταλιές λάδι
- 1½ ποτήρι νερό
- Αλεύρι (όσο πάρει)
- Αλάτι

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε μπολ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα. Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και μαζί με τον κιμά τα αναμειγνύουμε σε μπολ, ανακατεύοντας τα καλά με το χέρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο) και βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος το μείγμα θα έχει γίνει σαν να έχει ζυμωθεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Φτιάχνουμε με το χέρι μας μικρά και λεπτά πιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους ποσότητες από τη γέμιση που ετοιμάσαμε (πάχους περίπου ενός δαχτύλου) και ψήνουμε τα λαχματζούν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 με 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ