Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Το σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι μετά το πλύσιμο των χεριών

Ο κορωνοϊός, όχι μόνο έχει μπει πια στην καθημερινότητά μας, αλλά την έχει αλλάξει δραματικά. Ωστόσο, αυτό το διάστημα αρκετοί μάθαμε και πράγματα που μέχρι τώρα μπορεί και να αγνοούσαμε, όπως το πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Σχετικές καμπάνιες δείχνουν τον σωστό τρόπο για πλύσιμο των χεριών και τι να αποφεύγουμε, ώστε να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, πολλοί – αν όχι οι περισσότεροι – κάνουν ένα συχνό λάθος, που όμως ειδικά αυτές τις ημέρες μπορεί να αποδειχθεί κι επικίνδυνο για την υγεία.

Ποιο είναι αυτό; Μετά το πλύσιμο των χεριών, κλείνουν με γυμνά χέρια τη βρύση, ενώ πιάνουν και το πόμολο της πόρτας. Μια συνήθεια, που όπως εξηγούν οι ειδικοί είναι επικίνδυνη (σαν να μην πλύνατε ποτέ τα χέρια), αφού τόσο στη βρύση, όσο και στα πόμολα υπάρχουν πολλά μικρόβια και βακτήρια, τα οποία μεταφέρονται στα χέρια.

Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να κλείνουν τη βρύση με ένα χαρτί, το οποίο θα πετάνε μετά. Όπως και το πόμολο της πόρτας να το πιάνουν με ένα άλλο χαρτί, που επίσης, μετά θα πετάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ