Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ποια γνωστή τραγουδίστρια βρισκόταν πίσω από το «Crazy girl» που έγινε διάσημο από τη Ζωή Λάσκαρη

Η Ζωή Λάσκαρη έπαιξε στον ελληνικό κινηματογράφο σε αρκετές ταινίες και ο κάθε ρόλος που υποδύθηκε, ήταν ξεχωριστός. Άλλωστε, η αξέχαστη ηθοποιός είτε έπαιζε δράμα είτε κωμωδία, είχε το μοναδικό χάρισμα να απογειώνει το ρόλο και να αφήνει σε αυτό το έντονο αποτύπωμά της.

Κι ένα από αυτούς είναι, χωρίς αμφιβολία και εκείνος της «Μαίρης» στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» του 1967, με συμπρωταγωνιστές τους Φαίδωνα Γεωργίτση, Κώστα Βουτσά και Μάρθα Καραγιάννη. Μία ταινία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ όλοι την έχουν συνδέσει και με την περίφημη ατάκα: «Αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξουρίσεις», ειπωμένη από τον Γιάννη Βογιατζή.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η ατάκα που έχουμε να θυμόμαστε από τις «Θαλασσιές χάντρες». Είναι και το τραγούδι «Crazy Girl», το οποίο τραγουδούσε η «Μαίρη» με το γυναικείο συγκρότημά της. Ένα τραγούδι που επίσης γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Ωστόσο, ίσως να μην είναι γνωστό σε όλους πως το «Crazy girl» που το έκανε διάσημο η Ζωή Λάσκαρη, στην πραγματικότητα δεν τραγουδήθηκε ποτέ από την ίδια. Αλλά η φωνή που ακούγεται, ήταν της Αλέκας Κανελλίδου! Η μουσική ήταν του Μίμη Πλέσσα, ενώ το τραγούδι μετέπειτα ηχογραφήθηκε δισκογραφικά και πέρασε στη δισκογραφία ηχογραφημένο και από τη Νέλλη Μάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ