Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Προανακριτική Novartis: Αρνήθηκε να πάει ο προστατευόμενος μάρτυρας Σαράφης, διετάχθη βίαιη προσαγωγή

Αρνήθηκε να παραστεί στην προανακριτική για τη Novartis ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Για τον μάρτυρα έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του στην προανακριτική Novartis, την οποία συνυπέγραψαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ ζήτησε να αρθεί η προστασία του λόγω και της άρνησης να έλθει. Η Ελληνική Λύση συμφώνησε αλλά απείχε. Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και του ΚΚΕ δεν υπέγραψαν το ένταλμα βίαιης προσαγωγής. Εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής και αναζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευμένοι μάρτυρες στην προανακριτική Novartis με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς κουκούλα. Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα στην ΓΑΔΑ στις 16:00 το μεσημέρι, όπου και θα μετέβαινε κλιμάκιο της προανακριτικής.
Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να τινάξει τη διαδικασία εξέτασης του προστατευόμενου μάρτυρα «Σαράφη» ζητώντας μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα να εξαιρεθεί ο Θανάσης Πλεύρης από μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Αίτημα που απορρίφθηκε από τη σύνθεση της Προανακριτικής, με συντριπτική πλειοψηφία και μοναδική διαφωνία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ