Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Τι να πιω όταν είμαι έξω από το σπίτι και κάνω δίαιτα;

«Τι να πιω όταν είμαι έξω;». Αυτό είναι κάτι που αναρωτιέται πολύ κόσμος, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Θέλουν και να προσέξουν αλλά και να βγουν για να διασκεδάσουν.
Και είναι σίγουρο πως όποιος έχει προσπαθήσει κάποια στιγμή να προσέξει τη διατροφή του, έχει έρθει αντιμέτωπος με αυτό το δίλημμα. Και προφανώς δεν επιθυμεί να βγει για να πιει νερό ή σόδα ή τσάι, αλλά θέλει κάτι ελαφρύ που να μην είναι, ωστόσο, ξενέρωτο.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Μέι Σίμπκιν, είναι πολύ εύκολο κανείς να υποτιμήσει το πόσες θερμίδες καταναλώνει όταν πρόκειται για το ποτό που πίνει. Αλλά είναι εκείνη που μάς δίνει μερικές από τις καλύτερες επιλογές ώστε και να μην χάσουμε το πάρτι αλλά και να παραμείνουμε στο πρόγραμμά μας:

Ξηρό κρασί
Είναι μια πολύ καλή επιλογή και έχεις και να διαλέξεις ανάμεσα σε λευκό και κόκκινο, όπως υποστηρίζει η Μέι Σίμπκιν, αν και προτάσσει πως το ερυθρό είναι η καταλληλότερη απόφαση.
Εξάλλου, αν το καταναλώνεις με μέτρο, κάνει καλό και στην υγεία γενικότερα.

Σαμπάνια
Αυτό το αφρώδες, λευκό ποτό έχει λιγότερες θερμίδες από το λευκό κρασί. Και όμως! Επειδή όμως μπορεί να σκέφτεσαι το κόστος, να ξέρεις πως υπάρχουν και πολύ οικονομικές σαμπάνιες.
Πάντως, είναι κάτι που θα αγοράσεις σε ποτήρι και όχι μπουκάλι, οπότε και αυτό είναι ένας παράγοντας.

Βότκα και σόδα
Οι περισσότεροι την επιλέγουν με κάποιο χυμό, κυρίως πορτοκαλιού και λεμονιού, ενώ ορισμένοι τη συνοδεύουν με ενεργειακά ποτά. Ωστόσο, όσο νόστιμα και αν την κάνουν, είναι υπεύθυνα για το σύνολο των θερμίδων.
Αλλά επειδή η σόδα δεν περιέχει καθόλου θερμίδες, είναι το πλέον κατάλληλο που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα.

Μπύρα
Κλασική επιλογή, αν και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες. Για αυτό αν όντως καταλήξεις σε αυτή την επιλογή, ας είναι η πιο ελαφριά μπύρα που έχουν να σού δώσουν στο μαγαζί.
Σε σχέση με τις άλλες προτάσεις, είναι η πιο παχυντική αλλά αν δεν σου ταιριάζει κάτι από τα άλλα, τότε μπορείς να παραγγείλεις αυτό.

Bloody Mary
Είναι ένα ποτό που διαθέτει ελάχιστη έως καθόλου ζάχαρη, ενώ θεωρείται «πικάντικο». Αυτό βοηθάει στο να το πίνει κανείς πιο αργά αλλά και να νιώθει την ανάγκη για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού.
Άρα, και ενυδατώνεται ο οργανισμός και δεν κινδυνεύεις να μεθύσεις.

Τζιν
Αν και το μυαλό αμέσως «τρέχει» και το συνδυάζει με τη ζάχαρη, είναι από εκείνα τα ποτά που περιέχουν ελάχιστες θερμίδες.
Αν το καταναλώσεις σκέτο, ακόμα καλύτερα αλλά αν δεν μπορείς, βάλε σόδα και μια στάλα λεμόνι αλλά όχι κάτι άλλο, όπως χυμό.

Κάτι μη αλκοολούχο
Πάντα είναι μια επιλογή και πολλά είναι τα μαγαζιά που έχουν κάτι τέτοιο στον κατάλογό τους. Εξάλλου, συχνά αποδεικνύεται πως είναι και σούπερ νόστιμο, ενώ είναι βοηθητικό και αν οδηγείς.

Πάντως, η Νο 1 συμβουλή της είναι να αποφεύγουμε τα ποτά που περιέχουν άλλα ποτά, καθώς είναι πλούσια σε ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ