Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
Δεν έχουν βιολογικές ανάγκες, δεν έχουν ανθρώπινες αδυναμίες, σε περίπτωση καταστροφής μετρούμε μόνο υλικές απώλειες, δεν απαιτείται επάνοδός τους στη Γη, αντέχουν περισσότερο και κοστίζουν λιγότερο!Αυτοί είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην ευρεία χρήση ρομπότ και ρομποτικών διατάξεων στο σύνολο των μέχρι τώρα αποστολών στο Διάστημα. Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχατρονικής αυξάνουν δραματικά τις δυνατότητές τους και τις εφαρμογές τους στις παρούσες και μελλοντικές διαστημικές αποστολές.
Τα πεδία δράσης των ρομποτικών διαστημοπλοίων και των διαστημικών ρομποτικών διατάξεων είναι πολλά. Τα συναντούμε στον τροχιακό χώρο, στο φεγγάρι, σε πλανήτες, σε κομήτες και σε αστεροειδείς.
Τρυπούν, σκάβουν, βομβαρδίζουν, παίρνουν δείγματα, μετρούν, αναλύουν, καταγράφουν, φωτογραφίζουν, βιντεοσκοπούν, μεταφέρουν διαστημικό υλικό στη Γη.
Το μέλλον τους είναι λαμπρό. Καινοτόμες τεχνολογίες αισθητήρων, ενεργοποιητών, επεξεργαστών, συστημάτων κίνησης και επικοινωνίας δοκιμάζονται διαρκώς προκειμένου να κάνουν τα διαστημικά ρομπότ ικανότερα, εξυπνότερα και ανθεκτικότερα.
Η εξερεύνηση του Διαστήματος φαίνεται να είναι περισσότερο δική τους υπόθεση και λιγότερο του ευαίσθητου και ευάλωτου από το εχθρικό διαστημικό περιβάλλον, ανθρώπου.
Ξεναγός μας στην ρομποτική εξερεύνηση του Διαστήματος, ο Σπύρος Κάνουρας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:00, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
-Για τα σεμινάρια υπάρχει μια ελάχιστη συμβολική επιβάρυνση για τα μη μέλη (3 ευρώ και 2 ευρώ για φοιτητές). Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και τα τακτοποιημένα οικονομικώς μέλη του Ομίλου.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ