Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τρελά λεφτά στα πόδια influencers για σεξ

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν μια λέξη άγνωστη σε όλους. Με το γιγάντωμα, όμως, των social media μπήκε ορμητικά στην καθημερινότητά μας και είναι πλέον από τους πιο δημοφιλείς όρους… influencer!
Νεαρά κορίτσια, με εντυπωσιακή εμφάνιση και χαρίσματα (φυσικά ή μη καμία σημασία έχει) δε σταματάνε να ποστάρουν, κυρίως, στο Instagram φωτογραφίες της καθημερινότητάς, όπου σε αυτές φροντίζουν να μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους, μυστικά ομορφιάς, μόδας, προτάσεις για εξόδους ή ταξίδια.

Οι influencers κερδίζουν χρήματα από αυτό και μέσα στη φρενίτιδα που επικρατεί όλο και περισσότερα κορίτσια αυτοσυστήνονται ως… influencers. Όμως, αλήθεια, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Ο κόσμος αυτός των social media μπορεί να κρύβει και σκοτεινή πλευρά; Το BBC και η εκπομπή της Victoria Derbyshire ασχολήθηκε με το φαινόμενο «influencer» και όσα έφεραν στο φως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φιλοξενούν και δύο κορίτσια που καταγγέλλουν τις ροζ προτάσεις που δέχθηκαν από πλούσιους άνδρες, για ερωτικές συνευρέσεις έναντι παχυλής αμοιβής.


«Συνοδός για το Ντουμπάι»

Η εντυπωσιακή Rosie Williams με τους 841 χιλιάδες followers στο Instagram κατήγγειλε στο BBC, πώς της προσφέρθηκαν 100.000 λίρες ετησίως, συν τα ρούχα και τις τσάντες της, για να γίνει συνοδός σε έναν πλούσιο άνδρα στο Ντουμπάι. Η ίδια ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν θα μπει στον πειρασμό, και ας είναι πολλά τα χρήματα. Άλλωστε, όπως εξηγεί, αυτή δεν είναι μια πτυχή της φήμης που περίμενε. Ενώ παραδέχεται πως δεν έχει μπει στη διαδικασία να μιλήσει με άλλες influencers, διότι πολλές κοπέλες έχουν υποκύψει στον χρηματικό πειρασμό και ντρέπονται να το πουν.


«Βροχή οι ανήθικες προτάσεις»

Ένα δεύτερο «κορίτσι του Instagram» που μίλησε στο BBC, είναι και η Tyne-Lexy Clarson, η οποία είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν και τους followers της να αυξάνονται, μετά τη συμμετοχή της στο ριάλιτι, Love Island. Αυξήθηκαν, όμως, και οι ανήθικες προτάσεις για να γίνει συνοδός κάποιου πλούσιου άνδρα.


«Πρόκειται για βιομηχανία συνοδών πολυτελείας. Όταν το σκέφτομαι ότι μου έστειλαν μήνυμα, είναι κάπως τρομακτικό, αλλά πιθανότατα στέλνουν σε χιλιάδες όμορφες κοπέλες στο Instagram», δηλώνει αρχικά η Tyne-Lexy Clarson.

Και αποκαλύπτει στη συνέχεια πως στα 19 της, της πρότειναν μέσα από μήνυμα στο Instagram να συνοδεύει κάποιον σε ένα «επίσημο δείπνο» με αμοιβή 20.000 λίρες. Όπως εξηγεί, εκτός από τα χρήματα, οι ενδιαφερόμενοι προσφέρουν στα κορίτσια είδη πολυτελείας, εμφανίσεις σε ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία που φυσικά ξεφεύγουν από την τυπική διαφήμιση ενός προϊόντος μέσω των social media.


Για παράδειγμα η προσφορά περιλαμβάνει ακριβές τσάντες, παπούτσια, ρούχα μεγάλων οίκων μόδας, ακριβές διακοπές, δείπνα και γεύματα σε απλησίαστα για τις τιμές τους ξενοδοχεία με αντάλλαγμα το σεξ. Η Tyne-Lexy, όπως λέει, απέρριψε την προσφορά, αλλά φοβάται ότι πολλά είναι τα κορίτσια που υποκύπτουν από την πίεση να «κρατηθούν» στον αφρό. «Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που προσφέρουν που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η ζωή σου», λέει χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει: «Είναι πορνεία υψηλού επιπέδου – και είναι τρομακτικό αν σκεφτείς τα μηνύματα που έχουν σταλεί σε χιλιάδες όμορφα κορίτσια στο Instagram».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ